ABD Kongresi, hükümetin eylül sonuna kadar kapanmamasında anlaştı

ABD Kongresi, hükümetin eylül sonuna kadar kapanmamasında anlaştı

ABD´de hükümetin fonlanmasının askıya alınarak kapanmasını önlemek için Kongre üyelerinin anlaştığı açıklandı. Kongre üyelerinin bu hafta yaklaşık 1 triyon dolarlık harcama kanununu onaylaması bekleniyor.

 

Hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin üzerinde anlaşmaya vardığı 1 trilyonluk pakette Demokratların siyasi kazanımlarının yanı sıra Cumhuriyetçilerin talep ettiği 12.5 milyar dolarlık yeni askeri harcama ve 1.5 milyar dolarlık sınır güvenliği harcaması da bulunuyor. 

ABD Başkanı Donald Trump´ın ABD-Meksika sınırında inşa etmek istediği duvarın fonlanmasının da harcama kanunu taslağında yer almasındaki ısrarı nedeniyle haftalardır Demokrat ve Cumhuriyetçi liderler gergin müzakereler yürürütüyordu. Ancak kısa süre önce Trump duvar ısrarından vazgeçince müzakereyi yürüten siyasilerin de eli biraz daha rahatlamış oldu.

´HARCAMA KANUNUNDA YER ALAN SINIR GÜVENLİĞİ PARASI YENİ DUVAR İÇİN DEĞİL´

Kongre üyelerinin yardımcılarından yapılan açıklamaya göre kanunda yer alan sınır güvenliği için kullanılacak paraya katı sınırlamalar getirildi.

Buna göre bu para sadece teknolojik yatırımlar ve halihazırda Meksika sınırında varolan çitlerin ve altyapının onarımı için kullanılacak.

DEMOKRATLAR PAKETE 160´TAN FAZLA MADDENİN KONMASINI ÖNLEDİ

Senatodaki azınlık lideri Demokrat Charles Schumer 'Bu ABD halkı için iyi bir anlaşma. Hükümetin kapanması tehdidini masadan kaldırıyor. Anlaşma vergi verenlerin dolarlarının etkisiz bir sınır duvarı için kullanılmamasını ve orta sınıfın dayandığı tıbbi araştırma, eğitim ve alt yapı gibi yatırımları arttırıyor' dedi. 

Hem Schumer hem de Temsilciler Meclisi azınlık lideri Nacy Pelosi Cumhuriyetçileri 160´tan fazla ilgisiz siyasi tedbiri paketten çıkarmaları için ikna etmekle övündü.

Bunların bazıları çevre için ayrılan fonları kesiyor ve Wall Street´in uyması gereken düzenlemelerin sayısını azaltıyordu.

Demokratlar pakete Porto Riko´ya Medicaid ödemelerini sürdürebilmesi için 295 milyon dolarlık bir yardım, uyuşturucu maddelerle mücadele için 100 milyon dolarlık fon ve enerji ile bilim alanlarında fonların artması gibi maddelerin konulmasını sağladı.

TRUMP NEDENİYLE POLİSİN HARCADIĞI 61 MİLYON DOLAR GERİ ÖDENECEK

Harcama kanununda ayrıca Başkan Trump´ın Florida ve New York´taki konutları arasında seyahat ederken korunması amacıyla yerel güvenlik kurumlarının cebinden çıkan 61 milyon doların geri ödenmesi de Demokratların ısrarıyla yer aldı

Pakette ayrıca Batı eyaletleri için orman yangınlarını söndürme çalışmaları alanında 407 milyon dolar ayrılması ve kömür madeni işçilerine sağlık hizmeti veren programın daimi olarak uzatılması kararı yer aldı.

1 triyon dolarlık harcama kanunu çarşamba günü Kongre´nin alt kanadı Temsilciler Meclisi´nde oylanacak.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading