• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

ABD, Küba´daki diplomatlarını geri çağırmaya başladı

ABD, Küba´daki diplomatlarını geri çağırmaya başladı

ABD hükümeti, yaşanan ´ses saldırıları´ nedeniyle vatandaşlarına seyahat uyarısı verirken, Küba´daki diplomatlarının yarısını ülkeye geri çağırdı.

 

Havana´daki ABD Büyükelçiliği´nde çalışan 21 personel ve ailelerini yaşadıkları ses saldırısı sonrası sağlık sorunları nedeniyle geri çağıran Washington yönetimi, vatandaşlarını Küba´ya seyahat etmemeleri konusunda uyardı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Havana Büyükelçiliği´nde çalışan 21 diplomat ve aile üyelerinin, işitme kaybı, baş dönmesi ve mide bulantısı dahil olmak üzere, bilinmeyen sağlık sorunları yaşadıklarını bildirdi. Ayrıca Küba´ya gidecek Amerikan vatandaşlarına da konuya ilişkin seyahat uyarısı yapıldı. Seyahat uyarısında ise Küba´daki bazı otellerde kalanların nedeni anlaşılamayan fiziksel rahatsızlıklar yaşayadığı, bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan Amerikan vatandaşlarının da bu şikayetlerle karşılaşabileceği belirtildi.

TİLLERSON: BÜYÜKELÇİLİĞİMİZİ KÜÇÜLTECEĞİZ

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 'Küba hükümeti diplomatlarınmızın güvenliğini garanti edene kadar, çalışanlarınımızı riske atmamak için büyükelçiliğimizi acil durumlar için personel kalacak şekilde küçülteceğiz' dedi. 

Ağustos ayından bu yana 21 diplomat ve aile üyeleri bilinmeyen nedenlerle işitme kaybı, beyin sarsıntısı veya bulantı, baş ağrısı ve kulak çınlanması gibi durumlardan muzdarip olmuştu. Diplomatların sağırlığa yol açabilen bir tür sonik cihaz ile saldırıya uğradığı iddia ediliyor.

Havana Büyükelçiliği´nde 50 civarında ABD´li çalışan bulunuyor.

 


15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor