• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD Kuzey Akımı-2´yi durdurmanın alternatif yollarını arıyor

ABD Kuzey Akımı-2´yi durdurmanın alternatif yollarını arıyor

ABD Başkanı Donald Trump´ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Washington´un Kuzey Akımı-2 doğalgaz boru hattının yapımını durdurmak için çeşitli alternatifleri değerlendirdiğini bildirdi.

 

Wall Street Journal gazetesinin düzenlediği bir konferansta konuşan Bolton, ABD´nin Kuzey Akımı-2 doğalgaz boru hattının yapımını durdurmak için çeşitli alternatifleri değerlendirdiğini belirtti. 

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı´ndan üst düzey bir bürokrat, Ukrayna Donanması´na ait gemilere Rusya´nın ulusal sularını ihlal ettikleri gerekçesiyle el konulması olayının Avrupa Birliği´ni (AB) Kuzey Akımı-2´den vazgeçirmesi gerektiğini söylemişti. ABD´li yetkili, hattın yapım konusunun, Karadeniz´deki olaydan sonra ABD´nin çağrılarına karşı daha duyarlı hale gelen Alman politikacılarla görüşüldüğünü, zira olup bitenlerin ‘Alman kamuoyunda yankı uyandırdığını´ ifade etmişti.

ALMANYA KUZEY-AKIMI-2´DEN VAZGEÇMEYECEK

Bu arada Almanya Dışişleri Bakanlığı, Karadeniz´deki olayın Berlin´in Kuzey Akımı-2´nin yapımına yönelik tutumunu değiştirmediğini vurgulamıştı.AB´nin en büyük ekonomisine sahip Almanya, Kuzey Akımı-2 projesini destekliyor. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Kerç Boğazı´nda yaşanan olaydan sonra Kuzey Akımı-2´nin ticari bir proje olduğunu ve Alman ya da Avrupalı şirketlerin ona katılmaktan vazgeçmesinin hiçbir ülkeye çıkar sağlamayacağını ifade etmişti. 

Kuzey Akımı-2 doğalgaz boru hattı projesi, Rusya´dan Almanya´ya kadar Baltık Denizi boyunca toplam 55 milyar metreküp kapasite ile iki kollu bir boru hattının döşenmesini kapsıyor. Yeni boru hattı Rusya, Finlandiya, İsveç, Danimarka´nın bölgesel veya münhasır ekonomik bölgeleri üzerinden Almanya´ya geçecek.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor