• BIST 100

    9448,9%3,36
  • DOLAR

    39,64% 0,11
  • EURO

    46,05% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4243,13% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6791,55% 0,00

ABD, Kuzey Kore´ye seyahat yasağını bir yıl uzattı

ABD, Kuzey Kore´ye seyahat yasağını bir yıl uzattı

ABD hükümeti, Amerikan vatandaşlarına uygulanan Kuzey Kore´ye seyahat yasağını bir yıl daha uzatıyor.

 

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore´ye gitmek isteyen Amerikan vatandaşlarına uygulanan seyahat yasağının bir yıl daha uzatıldığı açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore´de Amerikan vatandaşlarının tutuklanma ve uzun süreli alıkonma gibi risklere maruz kalabilecekleri gerekçesiyle bu kararın alındığını belirtildi. Yasağın iptal edilmediği sürece 31 Ağustos 2020´ye kadar devam edeceği duyuruldu.  

Kuzey Kore´ye seyahat etmek için gazeteciler ve yardım görevlisi Amerikan vatandaşları için özel izinle ülkeye girişleri sağlanıyor. 
ABD vatandaşlarının Kuzey Kore´ye seyahat yasağını, Eylül 2017´de dönemin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson tarafından getirildi ve 2018´de yenilendi. Tillerson, Kuzey Kore´de gözaltına alınan Amerikalı bir öğrenci olan Otto Warmbier´in ölümünün ardından bu önlemin alındığını açıklamıştı. 



32° / 21.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor