Tarih: 15.11.2019 10:41

ABD medyası, Çin ile Rusya´nın ´en kötü kabusunu´ açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

National Interest, ABD´nin müttefiklerine nükleer denizaltı satmaya başlamasını Rusya ve Çin´in ´en kötü kabusu´ olarak nitelendirdi.

National Interest´te yer bulan Harry J. Kazianis imzalı ‘Çin ve Rusya´nın En Kötü Kabusu: Amerika Nükleer Denizaltıları Satmaya Başladı´ başlıklı yazıda, Avustralya´ya birkaç Virginia Sınıfı denizaltı tesliminin ABD ve müttefiklerine Asya-Pasifik Bölgesi´ndeki askeri gücünü artırma fırsatını verdiği kaydedildi. Bunun da öncelikle Asya-Pasifik Bölgesi´nde Çin´e karşı mücadeleyi genişletmeye yardımcı olacağı ifade edildi.

Yazıda, Avustralya´nın, şu anda elindeki denizaltılarından farklı olarak çok daha geniş alanlarda devriye yapma fırsatını sağlayacak denizaltılar alacağı belirtildi.

Kazianis´in aktardığına göre, Bağımsız Çalışmalar Merkezi´nden Simon Cowan, Avustralya´nın dış desteğe güvenmemesi gerektiği görüşünün yanlış olduğunu söyledi.

Cowan, ülkenin zaten güçlü bir şekilde yabancı güçlerin ve yabancı savunma şirketlerinin yardımına güvendiğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —