Tarih: 13.05.2018 14:16

ABD medyası Rus, Çin ve Amerikan hipersonik silahlarını karşılaştırdı

Facebook Twitter Linked-in

 

Haberde, daha önce Amerikan askerlerinin, Moskova ve Pekin´in hipersonik silahlarını daha sık başarıyla test ettiğini ve bu alanda öne geçtiğini itiraf ettiği kaydedildi.

Amiral Harry Harris, ABD´nin bu alanda Çin´in gerisinde kaldığını açıklamış, General John Hyten de hipersonik füze saldırısını püskürtecek güçte olmadıklarını itiraf etmişti. 

CNBC´ye konuşan silah uzmanı Zoe Stanley-Lockman, ABD´nin Rusya ve Çin´e göre daha karmaşık sorunlar üzerinde çalıştığını belirterek, 'Çünkü nükleer olmayan füzeler küçük hedefleri maksimum hassasiyetle vurmalı, oysa nükleer füzeler için bu önemli değil' dedi.

´WASHİNGTON´A ÜSTÜNLÜK KAZANDIRDI´

Haberde, ABD´nin bu alanda rakipleri geride bırakmış olabileceği ifade edildi. Carnegie Vakfı´nın nükleer politika uzmanı James Acton, ABD´nin uzun zamandır bu tür silah üzerinde çalıştığını, bunun Washington´a üstünlük kazandırdığını savundu. 

Acton, 'Örneğin, ABD´nin en başarılı hipersonik silah programı kapsamında, füze 4 bin kilometrelik mesafe kat etti. Bu türden Çin yapımı füze 2 bin kilometre bile geçemedi' ifadelerini kullandı.

Daha önce ABD Savunma Bakanlığı Pentagon´un hipersonik seyir füzesi üretimi için 928 milyon dolar ayırdığı bildirilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —