• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD medyası Rusya´nın yeni anti-denizaltı silahını konuşuyor

ABD medyası Rusya´nın yeni anti-denizaltı silahını konuşuyor

Washington merkezli askeri analiz dergisi National Interest (NI), Rusya´nın yeni anti denizaltı sistemi Paket´i değerlendirdi.

 

Paket´in her bir bileşeninin, sistemin tamamını değiştirmeye gerek kalmadan yenilenebilecek şekilde geliştirildiği belirtilen yazıda, sistemin sonar dışında, termal özgüdüm başlıklarına sahip anti-denizaltı ve anti-torpido füzeleriyle donatılan rampayla donatıldığı ifade edildi. Anti-denizaltı ve anti-torpido füzelerinin boyutunun neredeyse aynı olduğundan sayılarının kolayca ayarlanabildiğini yazan NI, anti denizaltı füzelerinin 10 bin, anti torpido füzelerininki ise 800 metre menzile sahip olduğu kaydedildi. 

´ANTİ-DENİZALTI VE ANTİ-TORPİDO KORUMAYI BİRLEŞTİREN BAŞKA HİÇBİR SİSTEM YOK´

Çok yönlü olması ve saldırı-savunma yeteneklerinin Paket´i eşsiz yaptığını vurgulayan dergi, 'Dünyada, aynı zamanda anti denizaltı ve anti torpido korumayı birleştirebilecek başka hiçbir sistem yok' dedi. Paket´e özellikleri açısından en yakın silahın, ABD yapımı SSTD gemileri torpidolara karşı koruma sistemi ile Hindistan´a ait Mareech anti torpido olduğu sistemi olduğu, ancak her ikisinin de anti denizaltı korumaya sahip olmadığı vurgulandı.

Paket´lerin ‘Stereguşiy´ ailesinden 5 gemide kullanıldığını, geri kalan 8 geminin de donatılmasının an meselesi olduğunu aktaran dergi, Rusya´nın gelecekte bu sistemi ihraç edebileceğinin altını çizdi.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor