• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

ABD medyası: Veliaht Selman´ı zayıflatmak Suudi Arabistan ve Ortadoğu´da istikrarı arttıracaktır

ABD medyası: Veliaht Selman´ı zayıflatmak Suudi Arabistan ve Ortadoğu´da istikrarı arttıracaktır

ABD´nin Washington Post gazetesinde yayımlanan makalede, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın pozisyonunun zayıflamasının Suudi Arabistan´da ve Ortadoğu´da istikrarı artıracağı değerlendirmesi yapıldı.

 

Washington Post´ta 'Muhammed bin Selman´ın zehirli kayıtsız bir geçmişi var. Trump yönetiminin ona ihtiyacı yok' başlığıyla yayımlanan ve gazete yayın kurulunun imzasını taşıyan makalede, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti bağlamında ABD-Suudi Arabistan ilişkileri ele alındı.

İstanbul´daki Suudi Başkonsolosluğunda öldürülen Kaşıkçı´ya referans verilen makalede, Başkan Donald Trump yönetiminin Kaşıkçı cinayetine rağmen Suudi Arabistan´la ilişkilerini korumaya çalıştığına dikkat çekildi.

Makalede, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) Kaşıkçı cinayetinin arkasında Veliaht Prensin olduğunu düşünmesine rağmen Trump yönetiminin sessizliğini koruduğuna vurgu yapılarak, ABD´nin Suudi Arabistan´la Muhammed bin Selman olmadan da ilişkilerini devam ettirebileceği kaydedildi.

ABD´nin zor kullanarak Muhammed bin Selman´ı görevinden alamayacağı belirtilen makalede, 'Trump yönetimi Muhammed bin Selman´a yaptırım uygulanarak Suudi rejimiyle ilişkisini koruyabilir' sözleri kaleme alındı.

Makalede şu ifadelere yer verildi:

'Suudi kraliyet ailesi, ABD´yle ilişkilerin bozulmasını istemez ve buna müsade etmez. Veliaht Prensi zayıflatmak Suudi Arabistan ve Ortadoğu´nun tamamında istikrarı artıracaktır. Muhammed bin Selman´a hesap sorulmaması onu daha da yıkıcı bir hale getirecektir'.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine büyük katkılarda bulunan ve Ortadoğu´nun en etkin gazetecilerinden biri olarak bilinen Washington Post Yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim´de Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosluğuna gitmiş, kendisinden bir daha haber alınamamıştı.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor