• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD ordusu dağılıyor´

ABD ordusu dağılıyor´

The National Interest, ABD ordusunun, generallerin göz ardı ettiği bazı sorunlar yüzünden parçalara dağılmaya başladığını belirtti.

 

ABD askeri tarih ve savunma uzmanı Douglas Macgregor, The National Interest için kaleme aldığı ‘ABD ordusu neden dağılıyor?´ başlıklı yazısında, 'Eğer (ABD Başkanı) Donald Trump, generallerden sorumluluk talep edecek ve onları radikal değişikliğe çağıracak güçlü ve eğitimli ordu bakanını atayamazsa ordu paradan daha fazlasını kaybedecek' dedi.

Ordu yönetiminin, şu anda İkinci Dünya Savaşı döneminde olmadıklarını anlamadığı belirtilen yazıda, generallerin güven uyandırmayan ve güya gelecekte savaşı kazandıracak teknolojilere ya da eskimiş platform ve sistemlerin yeni sürümlerine milyarlarca dolar yatırmayı tercih ettiği kaydedildi. 

NATO´nun Bulgaristan´da yapacağı tatbikatın ‘intihar´ niteliğinde olduğunu yazan Macgregor, tatbikata konu olan operasyonun başarılı olması için ABD´nin hedef bölgede hava, deniz ve karada üstünlüğe sahip olması gerektiğini belirterek, 'Eğer ABD, iyi hazırlıklı Rusya, Çin veya Kuzey Kore´ye karşı şimdi böyle bir operasyonu deneseydi bu ‘tatbikat´ dakikalar içinde biterdi' dedi.

Bir diğer sorunun, Washington´un Afrika, Asya ve Ortadoğu´da gerçekleştirdiği operasyonlar yüzünden bu bölgelerde düzenli olarak 200 bin asker bulundurma zorunluğu olduğunu belirten Macgregor, 'Askeri gücün temelinde, asker sayısı değil ordu birlikleri yatıyor. Halihazırda ABD ordusu tüm dünyaya dağılmış durumda, ordu birlikleri ise soğuk savaş kalıntıları' ifadelerini kullandı. 

Ordu birliklerinin şu anki haliyle birleşmeye ve ‘İkinci Dünya Savaşı´ndan bu yana en ölümcül savaş koşullarında´ entegre eylemlere hazır olmadığı kaydedilen yazıda, 1950´li yıllardaki Kore Savaşı´na benzer kritik durum tehdidinin aydan aya büyüdüğü dile getiriliyor. Bu yüzden tarihin, Trump´ı yeni ordu bakanını atama konusunda yapacağı seçime göre yargılayacağı belirtildi.


17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor