Tarih: 06.10.2017 10:02

ABD Ordusu Nijer´deki Saldırıyı Doğruladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerikan Savunma Bakanlığı´ndan bir yetkili, saldırıda ölen askerlerin Yeşil Bereliler olarak bilinen ve ordu bünyesinde özel güç olarak görev yapan birliğe mensup olduklarını bildirdi.

Amerikan ordusunun Afrika´daki karargahı AFRICOM´dan yapılan açıklamadaysa, Nijer Silahlı Kuvvetleri´nden bir askerin de saldırıda öldüğü kaydedildi.

Washington´daki Fransa Büyükelçiliği´nden Emmanuelle Lachaussee, Fransız güçlerin saldırıdan sonra Amerikan askerlerinin bölgeden tahliye edilmesine yardım ettiğini söyledi.

Amerikalı ve Nijerli askerlerin ortak yürüttüğü devriyeye yönelik saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. AFRICOM´a göre saldırı, Nijer´in başkenti Niamey´in yaklaşık 200 kilometre kuzeyinde, Nijer-Mali sınırı yakınlarında düzenlendi.

Amerika´nın Nijer´de yaklaşık 800 askeri bulunuyor. Bu askerler Amerikan Büyükelçiliği´ne destek vermenin yanı sıra IŞİD´le mücadele eden Nijerli güçlerin eğitimine de katkı sağlıyor.

Nijerya merkezli Boko Haram terör örgütü Nijer´in doğusunda, Cezayir merkezli Mağrip El Kaidesi ve IŞİD militanlarıysa ülkenin batısında faaliyet gösteriyor.

AFRICOM´dan yapılan açıklamada ayrıca Amerikalı personelin saldırıya uğradığı sırada terörle mücadele operasyonlarında Nijerli güvenlik güçlerine destek sağladığı ve danışmanlık yaptığı bildirildi.

Açıklamaya göre iki yaralı asker de Almanya´daki Landsthul Tıp Merkezi´ne nakledildi.

Beyaz Saray Başkan Trump´ın saldırı konusunda bilgilendirildiğini duyurdu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —