Tarih: 25.05.2017 20:50

´ABD Ortadoğu´yu yeniden biçimlendiriyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Lübnan meclisindeki Direnişe Sadakat blokunun üyesi olan Sakriya, Sputnik´e yağtığı açıklamada, Trump´ın Müslüman ülkelerin liderleriyle görüşmesinin amacının, bölgede yeni güç dağılımı oluşturmak olduğunu belirtti.

´YENİ STRATEJİ, RUSYA´YI ORTADOĞU´DAN ÇIKARMAYI AMAÇLIYOR´

Sakriya, şöyle konuştu:'Örneğin Suriye, ABD´nin müttefikleri arasında yer almalı, yani mevcut müttefikleriyle bağları kesilmeli. Yeni strateji, Rusya´yı Ortadoğu´dan çıkarma amacını taşıyor. 1930´lu yıllarda dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt, Suudi Arabistan´ın kurucusu Abdülaziz el Suud´la petrole karşılık koruma konusunda anlaşmıştı. Şimdi, Suudi Arabistan kraliyetinin karşı karşıya kaldığı yeni tehditlerle birlikte siyasi stratejiyi yenilemenin zamanı geldi. Bu da yeni bölgesel örgütün (Arap NATO´su) kuruluşuna yansıdı. Kraliyet de buna karşılık olarak ABD ekonomisine yatırım hacmini genişletiyor'. 

´TRUMP, İSRAİL İRAN´I DÜŞMAN GÖRDÜĞÜ İÇİN DÜŞMAN OLARAK KABUL EDİYOR´

Suudilerin temel düşman ve tehdit olarak İsrail, İran ve müttefiki Hizbullah´ı gördüğünü belirten Sakriya, 'Fakat Trump, İran´ın İsrail´e düşman olduğu için düşman olduğunu söyledi. Bu yüzden Ortadoğu´daki durumun değişeceğini düşünüyoruz. Önce Suriye´ye karşı birleşecekler, sonra iktidarı değiştirip ABD´nin müttefiki haline getirecekler, ABD´nin politikasına karşı çıkan Rusya ve diğer ülkeleri bölgeden kovacaklar' diye konuştu.

Lübnanlı vekil, ABD´nin İsrail için maksimum güvenlik sağlamak amacıyla Suriye´yi bölmeyi planladığını da sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —