Tarih: 16.09.2016 09:29

´ABD, ortak AB ordusu kurulmasına izin vermez´

Facebook Twitter Linked-in

 

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, birliğin durumuna ilişkin yaptığı yıllık konuşmasında terörizmle mücadele için AB ülkelerinin katılımıyla bir savunma birliği kurulması gerektiğini söyleyerek, ortak ordu ihtiyacına işaret etmişti.

Juncker´in açıklamasını Sputnik´e değerlendiren Radic, yıllar önce çok uluslu komutaya sahip ortak bölük kuran Almanya ve Fransa´nın bu yöndeki ilk adımı attığını anımsattı. Radic, bu işbirliğinin NATO içinde İttifak´a paralel bir yapı olarak görülebileceğini kaydetti.

´ABD, DOĞU AVRUPA´DAKİ NÜFUZUNU YİTİRMEK İSTEMEZ´

'Avrupa´nın isteklerini etkili şekilde gerçekleştiren NATO, böylelikle ortak AB ordusu kurulması önünde ciddi bir engel oluşturuyor. Bununla birlikte ortak ordu, siyasi açıdan da İttifak´ın rolünün ve hedeflerinin gözden geçirilmesine neden olacak' diye devam eden Radic, Doğu Avrupa´daki birçok ülke ABD´nin nüfuzu altında olduğu için Washington´un buna izin vermeyeceğini vurguladı.

Radic, ortak AB ordusunun Batı medeniyetindeki güvenlik mimarisini kökten değiştireceği için de ABD´nin buna karşı çıkacağının altını çizdi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —