• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

ABD, Pakistan´a güvenlik yardımını askıya aldı

ABD, Pakistan´a güvenlik yardımını askıya aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Pakistan´a güvenlik yardımını askıya aldığını duyurdu. ABD ve Pakistan arasında, Trump´ın İslamabad yönetimini ´teröre destek vermekle´ suçlayan tweet´leriyle başlayan gerilim söz konusuydu.

 

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın brifinginde ABD ile Pakistan arasında son dönemde yaşanan diplomatik gerginliğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

´RAKAM HAKKINDA ÇALIŞMAMIZ SÜRÜYOR´

Nauert, 'Taliban ve Hakkani grubu gibi gruplara karşı çok emin adımlar atana kadar Pakistan´a güvenlik yardımını askıya alıyoruz' ifadesini kullandı.

Sözcü Nauert, toplam ne kadar yardımın kesileceğini ise belirtmedi. Nauert, 'Rakam hakkında hala çalışmamız devam ediyor' dedi.

Pakistan´ın teröristlere güvenli bölge oluşturmaması gerektiğini söyleyen Nauert, 'Pakistan´la ikili ilişkilerimizi tekrar yenilemeyi ümit ediyoruz' diye konuştu.

 
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İslamabad yönetimini 'teröristlere güvenli bölge sağlamakla' suçlamış ve Pakistan´a bu yıl içinde yapılacak 255 milyon dolarlık yardımı askıya alacağını belirtmişti. 

Bunun üzerine Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf ise Trump´ın açıklamalarına tepki göstererek 'söz konusu iddiaların asılsız olduğunu' kaydetmişti.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor