• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,21% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2501,23% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

ABD Patriotların Süresini Uzatmayacak

ABD Patriotların Süresini Uzatmayacak

Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ABD, PATRIOT füze savunma bileşenlerinin Ekim ayında Türkiye´de bulunma süreleri dolduktan sonra sistemi geri çekecek.

 

Ria Novosti

Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ABD, PATRIOT füze savunma bileşenlerinin ekim ayında Türkiye´de bulunma süreleri dolduktan sonra sistemi geri çekecek.

2013´ün Şubat ayında Türkiye´de ABD, Almanya ve Hollanda´dan ikişer adet olmak üzere toplam altı adet PATRIOT füze bataryası konuşlandırılmıştı. PATRIOT´lar Suriye´den Türkiye´ye herhangi bir saldırı olması durumunda Türkiye´yi korumak üzere tahsis edilmişti.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, 'ABD, Amerikan PATRIOT füze bileşenlerinin Türkiye´de bulunma süresini Ekim ayından sonra uzatmayacak.' şeklinde belirtiliyor.

Açıklamada füze bileşenlerinin son derece gerekli bir modernizasyondan geçmek üzere ABD´ye gönderileceği söyleniyor.

Amerikan füze bileşenlerinin konumu yeniden konuşlandırılma ihtiyacı doğması ihtimali nedeniyle muhafaza edilecek. ABD, gerekli olması durumunda füze bileşenlerini ve uzman personeli bir hafta içinde Türkiye´ye gönderecek.

Konuyla ilgili karar, NATO´nun diğer üyeleriyle birlikte yapılan istişareler neticesinde alındı. (Rusya, Ria Novosti - 16 Ağustos 2015)



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor