• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

´ABD, petrol çıkarları için Ban´a kadar uzandı´

´ABD, petrol çıkarları için Ban´a kadar uzandı´

WikiLeaks, NSA´in BM Genel Sekreteri Ban dahil pek çok dünya liderini gizlice dinlediğine ilişkin yeni belgeler yayınladı. WikiLeaks´in kurucusu Assange, 'BM´nin ne tepki vereceğini görmek ilginç olacak çünkü Genel Sekreter´in dinlenmesi

 

WikiLeaks, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu´nun (NSA) dünya liderlerinin görüşmelerini dinlediğini gösteren yeni belgeler paylaştı. Buna göre NSA, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Almanya Başbakanı Angela Merkel´in iklim değişikliğiyle ilgili görüşmelerine ve dönemin İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile İsrailli mevkidaşı Benyamin Netanyahu´nun ABD´ye ilişkin konuşmalarına ‘kulak misafiri´ oldu.

WikiLeaks´in kurucusu Julian Assange, Ban ile Merkel´in iklim değişikliğinin nasıl engellenebileceğine ilişkin görüşmesinin ABD´nin büyük petrol şirketlerinin çıkarlarını korumak için dinlendiğini vurguladı.

ASSANGE, BM´NİN NE TEPKİ VERECEĞİNİ BEKLİYOR

BM´nin bu ifşaat karşısında sessiz kalmayacağını uman Assange, “Daha önce de eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton´ın Genel Sekreter´in DNA´sını çalma talimatı verdiğini ortaya çıkarmıştık. ABD, bırakın Genel Sekreter´i, BM´yi dahi bu tür gizli dinleme faaliyetlerine dahil etmeyeceğine dair anlaşma imzalamıştı. BM´nin ne tepki vereceğini görmek ilginç olacak çünkü Genel Sekreter´in dinlenmesi bile cezasız kalacaksa dünya liderinden çöpçüye kadar herkes tehlikede” ifadelerini kullandı.

BM İnsan Hakları Konseyi´ne bağlı Keyfi Gözaltı Çalışma Grubu (UNWGAD), Assange hakkındaki tutuklama kararının ´keyfi´ olduğuna hükmetmişti.

NTANYAHU, BERLUSCONİ´YE ´OBAMA SÖZÜ´ VERMİŞ

Diğer taraftan ifşa edilen gizli belgeler, Netanyahu´nun 2010´da Berlusconi´ye ‘ABD Başkanı Barack Obama ile başa çıkmaya yardım etme´ sözü verdiği görüşmeyi de dinlediğini ortaya koydu.

​SARKOZY´DEN İTALYAN BANKACILIK SİSTEMİNE ELEŞTİRİ

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Berlusconi arasındaki bir görüşmede de, Sarkozy´nin İtalyan bankacılık sisteminin yakın zamanda ‘mantar tıpa gibi havaya fırlayacağını´ söylediği öğrenildi.

 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor