Tarih: 23.05.2017 13:01

ABD Piyasalarında Haftaya Hızlı Başlangıç

Facebook Twitter Linked-in

 

Başkan Trump Ortadoğu gezisi devam ederken, piyasalar yeni haftaya hızlı bir başlangıç yaptı.

Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinden bu yana devamlı yükselen endekslerde geçtiğimiz hafta sert düşüşler görüldü. Bunda FBI Başkanı James Comey´in geçen hafta kovulmasını takip eden belirsizliğin neden olduğu satışlar etkili oldu. Cuma günü programımıza konuk olan Amerika´nın Sesi ekonomi muhabiri Jill Malandrino bu düşüşlerin, yatırımcıların piyasalara girişini sağlamasına olanak tanıdığı için gerekli olduğu görüşünü savunmuştu.

Düşüş sonrası cuma günü toparlanan piyasalar bu hafta Başkan Trump´un gezisi dışında bir kaç önemli haberi bekliyor. Trump´ın gezisine katılmayan bakanlar Washington´da bütçeyi hazırlamak için çalışıyor.

Geçtiğimiz hafta Wall Street kulislerinde dolaşan varsayımlara göre salı günü açıklanması beklenen bütçede büyük kesintiler yapılacak. Bütçede sosyal programlardan büyük kesintiler yapılması, savunma bütçesinin arttırılması ve ayrıca 1 trilyon doların da altyapı yatırımlarına ayrılması bekleniyor.

Bu hafta ayrıca Merkez Bankası´nın toplantı tutanakları yayınlanacak. Bankanın ay başında yaptığı son toplantısında konuşulan, Merkez Bankası´nın elindeki $4,5 trilyonluk portföy bonoları ile ilgili konuşmalar Wall Street´i yakından ilgilendiriyor.

Bu hafta ayrıca ünlü firmaların çeyrek raporları gelmeye devam edecek; ünlü mücevher markası Tiffany, elektronik eşyalar satan Best Buy, toptancı Costco ve makyaj butiği Ulta hafta içinde çeyrek raporu açıklaması beklenen önemli şirketler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —