Tarih: 20.10.2016 09:52

ABD polisi akli dengesi yerinde olmayan siyah kadını öldürdü

Facebook Twitter Linked-in

 

Bronx bölgesinde görevli bir polis ekibi, komşuları tarafından ´duygusal rahatsızlık geçirdiği´ gerekçesiyle ihbar edilen 66 yaşındaki Deborah Danner´ın evine gitti.

Eve giden polislerden Hugh Barry, beyzbol sopasıyla kendine vurmaya çalışan ve akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen Danner´ı silahla vurdu. Danner, olayda yaşamını yitirdi.

​Mesleğinde 8 yıllık kıdemli olan Barry´nin silahı ve rozetine el konuldu.

´POLİSLER ÖLDÜRMEK İÇİN DEĞİL KORUMA KİÇNİ EĞİTİLİYOR´

Söz konusu kadının polis tarafından vurularak öldürülmesi tepkilere neden oldu.

​New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, siyah kadının trajik ölümünün ´kabul edilemez´ olduğunu söyledi. New York Emniyet Müdürü James O´Neill ise ´polislerin öldürmek için değil korumak için eğitildiğini ve teşkilatlarının başarısız olduğunu´ ifade etti.

ABD´de polisin siyahlara yönelik şiddeti daha önce de halkın tepkisine neden olmuştu.

Ferguson kentinde 2014´te Michael Brown adlı siyah gencin ellerini kaldırarak teslim olmasına rağmen polis memuru Darren Wilson tarafından silahla öldürülmesi, ABD´deki polis şiddetini dünya gündemine taşımıştı.

Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde geçen yıl 25 yaşındaki Freddie Gray´in polis tarafından gözaltına alınırken yaralanması ve sonrasında hayatını kaybetmesi de günlerce protesto edilmişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —