• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

ABD, Rus saldırganlığını dizginlemek için Avrupa´daki üslerini genişletecek´

ABD, Rus saldırganlığını dizginlemek için Avrupa´daki üslerini genişletecek´

ABD Savunma Bakanlığı´nın (Pentagon), ´Rus saldırganlığını´ dizginlemek amacıyla Avrupa ülkelerindeki ABD hava üslerini genişletmek için 200 milyon dolardan fazla harcama yapmayı planladığı belirtildi.

 

İngiliz The Times´ın haberine göre ABD, Rusya´yı dizginlemek için Avrupa´daki askeri varlığını artırmayı amaçlıyor. Pentagon´un yeni bütçesine göre ABD, Estonya, Letonya, Macaristan, Norveç, Romanya ve Slovakya´daki üslerini genişletmek için 200 milyon dolardan fazla kaynak aktaracak. Washington, Avrupa´daki üslerini F-22 ve F-35 tipi en gelişmiş ve kolay fark edilmeyen savaş uçaklarıyla donatacak.

´KIRIM´IN RUSYA´YA KATILMASI ABD´NİN PLANLARINI BOZDU´

Zira haberde ABD´nin Avrupa´da kriz halinde uygulamayı koymayı düşündüğü planlarını Kırım´ın Rusya topraklarına katılması ve Baltık ülkelerinin güvenliğiyle ilgili çekinceler nedeniyle ciddi biçimde revize etmek zorunda kaldığına dikkat çekildi. 

´TRUMP´IN İLİŞKİLERİ GELİŞTİRME MESAJLARINA RAĞMEN…´ 

ABD Başkanı Donald Trump´ın birçok kez Rusya ile ilişkileri geliştirme mesajı vermesine rağmen Washington´un yeni ulusal güvenlik stratejisinde Rusya´nın en yüksek tehdit oluşturan ülkeler kategorisinde yer aldığının da anımsatıldığı haberde 'Washington´un yeni programı, Avrupa´daki ABD´li komutanların ´Rus saldırganlığını dizginleme´ gerekliliğiyle ilgili uyarılarıyla örtüşüyor' dendi.

´KRİZ DURUMUNDA İNGİLTERE´DEKİ ÜS KULLANILACAK´

Öte yandan The Times, ilk parti F-35´lerin İngiltere´deki Suffolk üssüne vardığını, kriz çıkması halinde hava saldırılarının buradan düzenleneceğini de kaydetti.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor