Tarih: 13.12.2017 09:23

ABD: Rusya çekilecekse onların seçimi fakat biz Suriye´de istikrar sağlamaya devam edeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, günlük basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin´in Rus askerlerini Suriye´den çekeceği yönündeki açıklamasının gündeme getirilmesi üzerine bu konuya değinen Nauert, şöyle konuştu: 

'Çok ilginç; Rusya, Suriye´de görevin bittiğini düşünebilir. Suriye´de bizim işimiz bitmedi. ´Biz´ derken ABD´yi, bütün koalisyon güçlerini kastediyorum. IŞİD´in elinde olan yerler var, ülkede hala istikrarın sağlanması gerekiyor. Eğer Rusya çekilecekse bu onların seçimi fakat biz müttefiklerimizle ülkede istikrar sağlamaya devam edeceğiz.'

´ESAD İLE ANLAŞMA´ İDDİASI

Nauert´e, ABD´de yayın yapan New Yorker dergisindeki bir makalede geçen 'ABD, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´la 2021 yılına kadar görevde kalması konusunda anlaştı' iddiası soruldu.

ABD´nin Suriye konusunda Cenevre sürecini takip ettiğini belirten Nauert, 'Suriye´nin geleceğinde Esad´ın olacağını düşünmüyoruz. Bu, Suriye halkının vereceği bir karardır' yanıtını verdi.

Ayrıca Nauert´e, Rusya´nın ABD´ye 'Birbirimizin içişlerine karışmayalım' teklifinin neden ABD Başkanı Donald Trump yönetimi tarafından 'reddedildiği' sorusu da yöneltildi. 

'Rusya´ya güvenilemeyeceğini' savunan Nauert, 'Komik olan, sanki teklifi biz reddetmişiz gibi bir hava estiriliyor. Size hatırlatmak isterim ki Rusya anlaşmalara gelince dürüst bir taraf değildir' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —