• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

‘ABD, Rusya´nın El Adnani´yi yok etmesine şaka diyerek bilgisizliğini haklı çıkarmaya çalışıyor´

‘ABD, Rusya´nın El Adnani´yi yok etmesine şaka diyerek bilgisizliğini haklı çıkarmaya çalışıyor´

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed El Adnani´nin Rus savaş uçakları tarafından öldürülmesine ‘şaka´ diyen Pentagon´daki kaynakların anonim açıklamalarının, kendi bilgisizliklerini hakl

 

Pentagon´un, Rus Hava Kuvvetleri´nin 30 Ağustos´taki saldırısından habersiz olmasının hiçbir şaşırtıcı yanı olmadığını belirten Konaşenkov, “ABD yetkilileri son bir yıldır her gün Suriye´deki askeri operasyonlarını kesinlikle Rusya´yla koordine etmediğini açıklıyor. Peki, bu bilgiler nerden? Bu nedenle anonim Pentagon kaynaklarının, terörist Adnani´nin Rusya tarafından öldürülmesinin şaka olduğu yönündeki açıklamaları, bilgisizliğini haklı çıkarmak için söyleyebilecekleri tek şey” dedi.

‘HEDEF ADNANİ DEĞİLDİ´

Rusya Savunma Bakanlığı´nın ‘birey avı´ gibi maliyetli ve anlamsız işlerle uğraşmadığını kaydeden Konaşenkov, “Bir kez daha altını çizmek isterim ki, Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri´nin 30 Ağustos saldırısının amacı ve temel sonucu Ebu Muhammed El Adnani değil, bu bölgede bulunan 40 kişilik IŞİD grubuydu” diye ekledi.




18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor