ABD, Rusya´nın San Francisco´daki konsolosluğunu kapatıyor
ABD Rusya´dan San Fransico´daki konsolosluğunu ve diğer 2 konsolosluk tesisini kapatmasını talep etti
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD´nin Rusya´dan San Fransisco´daki konsolosluğunu, ayrıca Washington ve New York´taki 2 konsolosluk tesisini 2 Eylül´e kadar kapatmasını talep ettiğini açıkladı.
Nauert, 'Rusya´nın göndermede bulunduğu eşitlik ruhuna göre Rus hükümetinin San Fransisco´daki Başkonsolosluğunu, Washington ve New York´taki konsolosluk binalarını kapatmalarını talep ediyoruz. Kapatma işlemi 2 Eylül´e kadar gerçekleştirmeli' ifadelerini kullandı.
Moskova´dan karşı tedbirlerin gelmemesini umduğunu belirten Nauert, 'ABD, Rusya tarafından istenen eşitliğe doğru yol almışken her iki tarafın misilleme olarak bulunabileceği eylemleri önleyebileceğimizi, iki ülkenin liderlerinin beyan ettikleri amaca, ülkelerimizin arasındaki ilişkileri düzeltmeye doğru ilerleyeceğimizi umuyor' diye konuştu.
´KISIR DÖNGÜYÜ ÖNLEMEK İÇİN BAZI BİNALAR RUSYA´DA KALACAK´
Nauert ayrıca Washington´un bu adımından sonra iki ülkenin de diğer ülkede 3´er konsolosluğu kalmasına rağmen diplomatik binalar ve konsolosluk binaları ile ilgili eşitliğin hala yakalanmadığını, fakat ABD ile Rusya ilişkilerinde kısır döngüyü önlemek için binaların bazılarının Rusya´da kalmasını kararlaştırdıklarını kaydetti.
Daha önce Kommersant gazetesinin haberinde, 'Kommersant´ın diplomatik kaynaklarına göre Washington, Moskova´nın ABD´nin yaptırımlarına yanıt olarak Rusya´daki ABD´li diplomatların sayısının kısıtlanmasını ve bazı diplomatik mülklerine el konulmasını öngören yaptırımlarına bu şekilde yanıt vermeyi planlıyor olabilir' ifadelerine yer vermişti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD´nin Rusya´daki diplomatlarının sayısında 755 kişilik bir kısıtlamaya gidileceğini, böylelikle Rusya´daki ABD´li diplomatlarının sayısının ABD´deki Rus diplomatların sayısıyla eşitlenmiş olacağını duyurmuştu.Rusya Dışişleri Bakanlığı ise geçen hafta ABD´ye 1 Eylül´e kadar diplomatlarının sayısını değiştirmesini önermişti.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
