ABD, Rusya´nın San Francisco´daki konsolosluğunu kapatıyor

ABD, Rusya´nın San Francisco´daki konsolosluğunu kapatıyor

ABD Rusya´dan San Fransico´daki konsolosluğunu ve diğer 2 konsolosluk tesisini kapatmasını talep etti

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD´nin Rusya´dan San Fransisco´daki konsolosluğunu, ayrıca Washington ve New York´taki 2 konsolosluk tesisini 2 Eylül´e kadar kapatmasını talep ettiğini açıkladı.

Nauert, 'Rusya´nın göndermede bulunduğu eşitlik ruhuna göre Rus hükümetinin San Fransisco´daki Başkonsolosluğunu, Washington ve New York´taki konsolosluk binalarını kapatmalarını talep ediyoruz. Kapatma işlemi 2 Eylül´e kadar gerçekleştirmeli' ifadelerini kullandı. 

Moskova´dan karşı tedbirlerin gelmemesini umduğunu belirten Nauert, 'ABD, Rusya tarafından istenen eşitliğe doğru yol almışken her iki tarafın misilleme olarak bulunabileceği eylemleri önleyebileceğimizi, iki ülkenin liderlerinin beyan ettikleri amaca, ülkelerimizin arasındaki ilişkileri düzeltmeye doğru ilerleyeceğimizi umuyor' diye konuştu.

´KISIR DÖNGÜYÜ ÖNLEMEK İÇİN BAZI BİNALAR RUSYA´DA KALACAK´

Nauert ayrıca Washington´un bu adımından sonra iki ülkenin de diğer ülkede 3´er konsolosluğu kalmasına rağmen diplomatik binalar ve konsolosluk binaları ile ilgili eşitliğin hala yakalanmadığını, fakat ABD ile Rusya ilişkilerinde kısır döngüyü önlemek için binaların bazılarının Rusya´da kalmasını kararlaştırdıklarını kaydetti.

Daha önce Kommersant gazetesinin haberinde, 'Kommersant´ın diplomatik kaynaklarına göre Washington, Moskova´nın ABD´nin yaptırımlarına yanıt olarak Rusya´daki ABD´li diplomatların sayısının kısıtlanmasını ve bazı diplomatik mülklerine el konulmasını öngören yaptırımlarına bu şekilde yanıt vermeyi planlıyor olabilir' ifadelerine yer vermişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD´nin Rusya´daki diplomatlarının sayısında 755 kişilik bir kısıtlamaya gidileceğini, böylelikle Rusya´daki ABD´li diplomatlarının sayısının ABD´deki Rus diplomatların sayısıyla eşitlenmiş olacağını duyurmuştu. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise geçen hafta ABD´ye 1 Eylül´e kadar diplomatlarının sayısını değiştirmesini önermişti.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading