Tarih: 10.09.2018 08:52

ABD, Rusya´ya karşı kendi yaptırımlarına uymuyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Gazetenin köşe yazarlarından Andre Ballin, ABD´li Orbital ATK şirketinin Rus motor üreticisi Energomaş şirketi ile imzaladığı anlaşma kapsamında ABD´nin Uluslararası Uzay İstasyonu´na (ISS) malzeme göndermek için ihtiyaç duyduğu 4 adet füze motorunu satın aldığına dikkat çekti. Ballin, bununla birlikte Kongre´nin ABD Savunma Bakanlığı´nın (Pentagon) Rus uzay teknolojilerine olan bağımlılığını durmadan eleştirmeye devam etmesinin hiç kimsenin dikkatini çekmediğini ifade etti. 

Ballin, 'Bu durumda görünüşe bakılırsa ticari yarar, siyasete üstün geldi, zira kendi füze motorunu üretmek ABD´ye 3 milyar dolara mal olacak' ifadelerini kullandı.

Rusya ve ABD´nin ayrıca Amerikan kurumları için Rus yapımı OSA tabancalarının satışı ile ilgili görüşmeler yürüttüğünü de belirten yazar, Arizona Polis Departmanı´nın söz konusu silahları şu anda kullanmakta olduğuna dikkat çekti.

Tabancaları üreten Rus Tecmash şirketinin sadece Avrupa ülkelerinin yaptırım listesinde olduğunu, fakat Amerikan şirketleriyle çalışabildiğini ifade eden Ballin, ABD´de Moskova ile silah anlaşmalarının ‘ilkesel nedenlerle´ kabul edilir olmadığını, fakat Rusya´dan bu tabancaların satın alınmasının, söz konusu ‘ilkelere bağlılığı´ baltaladığını kaydetti.

Ballin, 'Belki de bu nedenle Avrupa´da Beyaz Saray´ın Rusya ile ikili enerji projeleriyle ilgili talimatlarına böylesine güçlü bir direnç gösteriliyor' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —