Tarih: 12.05.2017 11:23

ABD Savunma Bakanı Mattis: PKK´ya silah vermedik, vermeyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD askeri uçağında basın mensuplarına açıklama yapan ABD Savunma Bakanı James Mattis, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

IŞİD ile mücadelede YPG´ye silah verilmesi kararına ilişkin Mattis, YPG´ye silah vermenin, Rakka´yı ele geçirmek için gerekli olduğunu belirterek, 'PKK´ya asla silah vermiyoruz. Daha önce de vermedik ve vermeyeceğiz' diye konuştu.

´TÜRKİYE´NİN GÜVENLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ´

'Türkiye ve ABD´nin gereken değerlendirmeleri yaparak bu meseleyi çözeceğinden hiç şüphem yok' diyen Mattis, 'Türkiye´nin güvenliğine ciddi önem veriyoruz' ifadesini kullandı.

Türkiye´nin IŞİD´e karşı mücadele kararlılığının devam ettiğini kaydeden Mattis, 'Türkiye´nin PKK hakkındaki endişelerine yüzde yüz katılıyoruz' diyerek, 'Bir NATO müttefikimiz olan Türkiye´nin PKK´ya karşı mücadelesini destekliyoruz,' şeklinde konuştu.

NEW YORK TIMES: TÜRK HEYETİNİN BİLGİSİ VARDI

Öte yandan, New York Times gazetesi konuya ilişkin yaptığı bir haberde, aralarında Genelkurmay Başkanı Akar´ın ve Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın´ın da bulunduğu üst düzey yetkililerden oluşan Türk heyetinin Beyaz Saray ziyareti sırasında YPG´ye silah verilmesi kararı hakkında bilgilendirildiklerini iddia etti. 

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer´ın silah yardımı konusunda yaptığı 'Güvenlik riskleri konusunda Türkiye´ye güvence veriyoruz' açıklamasına da yer verilen haberde, 'ABD´nin Türk tarafına verdiği güvencelerin Erdoğan´ın endişelerini hafifletip hafifletmeyeceği görülecek'denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —