Tarih: 19.04.2017 09:12

ABD Savunma Bakanı Mattis, Suudi Arabistan´da: ´Yemen´deki savaş sona ermeli´

Facebook Twitter Linked-in

 

Mattis, Suudi Arabistan, Mısır, İsrail, Katar ve Cibuti´yi kapsayan ziyaretlerinin ilk durağı olan Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´a geldi. Riyad´da basın toplantısı düzenleyen Mattis, Suudi Arabistan´ın bölge ve ABD´nin çıkarları için güvenlik iskeletinin bir ayağı olmaya devam ettiğini söyledi.

Mattis, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin derinleştirilmesi ve genişletilmesi çerçevesinde Suudi Arabistanlı yetkililerle görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

Yemen´deki olaylara da değinen Mattis, savaşın uzun süre önce başladığını hatırlattı. 

'İran´dan alınan gelişmiş roketlerin Suudi Arabistan´a atıldığını izlediklerini' söyleyen Mattis, 'Yemen´de hayatını kaybeden masumların sayısına bakarsak, savaşa son vermenin gerekli olduğu sonucuna kolaylıkla varırız' ifadesini kullandı.

´SİYASİ ÇÖZÜM ABD STRATEJİSİ´

Mattis, 'Yemen´de devam eden savaşın son bulması, Birleşmiş Milletler´e (BM) bağlı bir müzakere ekibinin bu meseleyi masaya yatırması ve siyasi bir şekilde krizin çözüme kavuşturulması yönünde ABD yönetiminin stratejisinin olduğunu' savundu.

ABD´nin Yemen´deki operasyonları ise, sivil kayıplar nedeniyle uzun süredir tartışma konusu. Suudi Arabistan´ın Yemen´e müdahalesine verilen destek de, ABD´nin bölgedeki politikalarının tartışılmasına yol açıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —