• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

ABD Savunma Bakanı´ndan Suriye´de Rusya ve Esad´a güven açıklaması

ABD Savunma Bakanı´ndan Suriye´de Rusya ve Esad´a güven açıklaması

Suriye´de ABD ile Rusya arasındaki çatışmasızlık hattında her şeyin yolunda olduğu, diyaloğun hiç kesilmediğini belirten Mattis, hattın diğer yanına kaçan IŞİD´lileri Esad yönetiminin yakalayacağından emin konuştu.

 

Suriye´de ABD destekli güçler (YPG´nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri/DSG) ile Rusya destekli Suriye hükümet güçleri arasında Fırat Nehri tarafından oluşturulan doğal sınır hakkında ABD Savunma Bakanı James Mattis açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında Fırat´ın doğusundaki ABD-DSG ile Fırat´ın batısındaki Rusya-hükümet güçleri arasında bir sınır, dolayısıyla çatışmasızlık çizgisi bulunduğunu anlatan Mattis, iki hat arasında kurulan diyalogda sorun olmadığını duyurdu. 

´ARADIĞIMIZDA HEP YANIT VERDİLER´

´´Bizimle Rus güçleri arasındaki iletişim hattında hiç kopukluk olmadı. Bizim arayıp da onların açmadığı, onların arayıp da bizim açmadığımız bir zaman hiç olmadı´´ diyen Mattis, çatışmasızlık hattında zaman zaman yaşanan sorunları da çözdüklerini söyledi. 

 
´HÜKÜMET KONTROLÜNDEKİ BÖLGEYE GEÇMEYİZ´ 

IŞİD militanlarının kaçışta olduklarını, batı yönünde kaçtıklarını, ama ABD öncülüğündeki koalisyonun onların peşinden Suriye hükümet güçlerinin kontrolündeki bölgeye geçmesine gerek olmadığını aktaran Mattis, ´´Büyük bir sorun yok, yakalanmaları gerekiyor´´ dedi. Çatışmasızlık hattının, bundan sonrasında IŞİD militanlarının peşine Suriye ordusunun düşmesi anlamına geldiğini, Esad yönetiminin IŞİD´lileri memnuniyetle karşılamayacağını belirten Pentagon şefi ´´Birileri onlara güvenli sığınak sağlama kararı almadığı müddetçe IŞİD´liler güvenli sığınağa kavuşamaz´´ diye konuştu.

´ESAD KÜRTLERE SALDIRMASIN´ İMASI 

ABD´nin Suriye´yi birçok ülkeye parçalama planının olup olmadığı sorusuna ´´Hayır, yok´´ yanıtını veren Mattis, Esad güçlerinin ABD´nin (Kürtlere verdiği destek üzerinden yürüyen) Suriye planlarını sekteye uğratıp uğratamayacağı sorulduğunda ´´Bunu yapmaları muhtemelen hata olur´´ dedi. Ne demek istediği sorulduğunda ise sözlerinin uyarı olarak anlaşılmaması gerektiğini, Suriye´de sahadaki gerçekliği yansıttığını dile getirdi.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor