• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

‘ABD, Suriye petrolünü kontrol altına almak istiyor olabilir´

‘ABD, Suriye petrolünü kontrol altına almak istiyor olabilir´

Rus Senatör İgor Morozov, ABD´nin Suriye ordu güçlerine saldırarak bu ülkedeki petrol yataklarını kontrol altında almak istediği yönünde Şam´a mesaj vermiş olabileceğini belirtti.

 

ABD´nin Suriye´de hükümet yanlısı güçlere yönelik saldırısını değerlendiren Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi üyesi İgor Morozov, 'ABD ve koalisyonun hükümet yanlısı güçleri vurması, ABD´nin (Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad taraftarlarının, petrol yataklarıyla zengin olan Deyr ez-Zor´a yaklaşmasından duyduğu endişeyle ilgili olabilir. Batı bu petrol yataklarını kontrol altına almak istiyor' diye konuştu. 

´BELLİ Kİ ABD IRAK´TAKİNE BENZER BİR STRATEJİ İZLİYOR´

Deyr ez-Zor´da Suriyeli Kürtler ve ABD´nin desteklediği muhalif güçler tarafından kontrol edilen bölgelerin olduğunu hatırlatan Morozov, 'Neden, kendi topraklarında ilerleyen hükümet ordusu saldırıya uğramalı? Belli ki ABD, Irak´takine benzer bir strateji izliyor. Bu sadece uluslararası hukukun değil tüm dünya düzeninin bozulması demek. ABD kendi ulusal çıkarlarını savunarak dünyayı bastırmaya devam ediyor' yorumunda bulundu.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor