• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

´ABD Suriye´ye kara gücü gönderecek´ iddiası

´ABD Suriye´ye kara gücü gönderecek´ iddiası

CNN, ABD Savunma Bakanlığı´nın Suriye´ye kara birliği göndermeyi planladığını iddia etti. Habere göre bir yetkili konunun ABD Başkanı Donald Trump´ın takdirine kaldığını söyledi.

 

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Suriye´nin kuzeyine konvansiyonel kara gücü gönderme teklifinde bulunmayı değerlendirdiği iddia edildi. 

CNN televizyonunun haberinde, ismi açıklanmayan bir savunma yetkilisinin 'Bir süreliğine konvansiyonel kara birlikleri Suriye´ye gidebilir' dediği belirtildi.

Yetkilinin, konunun ABD Başkanı Donald Trump´ın takdirine kaldığını ifade ettiği kaydedildi.

MATTIS´TEN PLAN İSTEMİŞTİ

Trump, geçen ay bir Başkanlık Genelgesi ile Savunma Bakanı Jim Mattis´ten 30 gün içerisinde IŞİD ile mücadeleyi hızlandıracak bir plan hazırlamasını istemişti. Söz konusu bilgilerin Pentagon´un Trump´a sunmak üzere hazırladığı planın bir parçası olduğu iddia ediliyor.

IRAK SAVAŞINDAN SONRA İLK

Trump tarafından onaylanırsa ABD´nin Irak savaşından beri ilk kez bu ülkenin sınırdaşına operasyon yapmak üzere konvansiyonel kara gücü göndereceği belirtiliyor. 

CNN´in iddiasına göre konu halihazırda resmi bir boyut kazanmış değil ve kara gücünün Suriye´deki misyonunun ne olacağı konusunda henüz bir detay bulunmuyor ancak gerçekleşirse bazı kuvvetlerin Kuveyt´ten Suriye´ye gireceği ifade ediliyor.



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor