Tarih: 26.09.2018 12:35

ABD tarafından eşine yaptırım kararı alınan Maduro: Ailemi bu işe karıştırmayın, korkak olmayın

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD tarafından alınan yaptırım kararı kapsamında hazırlanan kara listenin, aralarında Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Rodrgiez ve Savunma Bakanı Vladimir Padrino´nun da olduğu Maduro´nun yakın çevresinden 6 kişiyi kapsadığı belirtildi. 

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşmada da Venezüella iktidarını hedef alarak, sosyalist rejimin ülke halkını sefalete sürüklediğini söyledi. Trump, kuruldaki ülkelere Venezüella´da demokrasinin inşa edilmesi için ABD´ye destek vermeleri çağrısı yaptı.

´EŞİMİN TEK SUÇU BENİMLE EVLİ OLMASI´

Venezüellalı lider ise, ABD´nin yaptırım kararına ´sevdiklerimi bu işe karıştırmayın´ diyerek yanıt verdi. 'Eşimin tek suçu benimle evli olması' diyen Maduro, 'Eğer bana saldırmak istiyorsanız bana saldırın. Eşimi veya ailemi bu işe bulaştırmayın, korkak olmayın' ifadelerini kullandı.

Enflasyonun yüzde 1 milyonu bulması beklenen ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle temel ihtiyaçlarda sıkıntı kritik boyutlara ulaştı. 

Arkasında Washington´ın olduğu ekonomik bir savaşının kurbanı olduğunu savunan Devlet Başkanı Maduro, ABD´nin baskısına rağmen iktidarı bırakmayacağını her fırsatta dile getiriyor.

TRUMP´LA YÜZ YÜZE GELMEK İSTEDİ

Salı günü televizyondan halkına seslenen Maduro, Trump ile yüz yüze gelme istediğini de yineledi. Beyaz Saray ise bu görüşmenin ancak Venezüella´nın demokrasiye geçtiğinde mümkün olabileceğini söylüyor.

LATİN AMERİKA ÜLKELERİNDEN VENEZÜELLA´YA BASKI

Bu arada, Latin Amerika devletlerinin Venezüella´daki insan hakları ihlali iddialarının Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından araştırılması için suç duyurusunda bulunacağı açıklandı. Bu girişimde bulunan Peru, Kolombiya, Paraguay, Şili ve Arjantin´e Kanada´nın da destek verdiği belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —