Tarih: 03.05.2019 10:33

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Adalet Bakanı Barr´ı Kongreye yalan söylemekle suçladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Pelosi, Kongre´de düzenlediği basın toplantısında Adalet Bakanı Barr´a yüklendi.

Pelosi, Bakan Barr´ın dün Senatoda katıldığı oturumda Rusya soruşturması ve soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Mueller´ın raporu konusunda doğruları söylemediğini iddia etti. Pelosi, 'Mevcut durumla ilgili çok ciddi bir sorun var. ABD Adalet Bakanı ABD Kongresine doğruları söylemedi. Bu bir suçtur.' ifadelerini kullandı.

Özel olarak Barr´ın hangi bakımdan yalan söylediği sorusuna net bir yanıt vermeyen Pelosi, Adalet Bakanı´nın Mueller´ın soruşturma raporunu yanlış karakterize ettiğini ve soruşturma sonuçlarını olduğu gibi yansıtmadığını ileri sürdü.

Dün, Senato Adalet Komitesinde katıldığı oturumda Rusya soruşturması ve Mueller´ın raporuyla ilgili sorulara cevaplar veren Barr, bugün Temsilciler Meclisi Adalet Komitesinde yapılması planlanan oturuma katılmayacağını açıklamıştı.

Adalet Bakanı Barr, dünkü oturumda Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Mueller´ı 'soruşturma yöntemleri' ve 'net sonuçlara varamaması' gerekçeleriyle eleştirmişti. Mueller´ın soruşturma raporuna ilişkin daha önce Kongre´ye yaptığı bildirimin arkasında olduğunu belirten Barr, ABD Başkanı Donald Trump´ın 2016 başkanlık seçimleri bağlamında Rusya ile gizli bir iş birliği içine girdiğine dair bir sonuca ulaşılamadığını söylemişti.

Demokratlar ise Barr´ın Mueller´ın raporu konusunda Trump´ı koruyacak şekilde bir yorumda bulunarak Kongreyi yanılttığını savunuyor.

Özel yetkili savcı Mueller 22 ay süren, Trump ve 2016 seçim kampanyası ekibinin Rusya´yla gizli anlaşma yaptığı iddialarına yönelik soruşturmasının raporunu 22 Mart´ta Adalet Bakanlığına sunmuştu.

Adalet Bakanı Barr ise raporun önemli bulgularını iki gün sonra dört sayfalık bir mektupla Kongre´ye bildirmiş ve Trump´ın Rusya ile gizli bir iş birliği yaptığını gösteren bir sonuca ulaşılamadığını belirtmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —