Tarih: 09.09.2022 09:11

ABD teröristlerle ortak tatbikat gerçekleştirdi: 4 kilometrede küstahlık

Facebook Twitter Linked-in

 

 

DEAŞ´la mücadele amacıyla kurulan Birleşik Ortak Görev Gücü´ne bağlı ABD askerleri önceki gün PKK/YPG´li teröristlerle ortak tatbikat ve eğitim gerçekleştirdi. Tatbikatın fotoğrafları görev gücünün resmi Twitter hesabından “Birlikte daha güçlüyüz” mesajıyla yayınlandı.

Suriye´de YPG/PKK güçlerine destek vermeyi sürdüren ABD, önceki gün de Türkiye´nin Şırnak ilinin karşısındaki Derik vilayetinde PKK/YPG´nin ana unsuru oluşturduğu SDG´ye silahlı eğitim verdi. Tatbikatın Birleşik Ortak Görev Gücü´nün Twitter hesabından paylaşılması ve Fransız AFP ajansına servis edilmesi dikkat çekti. AFP´nin haberinde tatbikatın terör örgütü DEAŞ´a karşı yapıldığı belirtilirken, Twitter paylaşımında ise “Birlikte güçlü olduğumuzu gösteriyoruz! Derik´te ortak askeri eğitim düzenledik. Birlikte DEAŞ´ın yenilmesi, bölgesel barış ve istikrar konusunda kararlıyız” ifadeleri yer aldı.

YPG´ye yakın haber sitelerine göre Derik kentinin sınıra yakın Teqil Beqil köyünde gerçekleştirilen tatbikatta RPG füzeleri, zırhlı araçlar ve ABD´ye ait keşif uçakları kullanılırken, ilk defa bu bölgede ortak tatbikat gerçekleştirildi. PKK/YPG´li teröristlere ağır ve orta menzilli silahların kullanımı ile keşif ve uyuyan hücre tehditlerini engelleme eğitimi verildi. DEAŞ´a karşı askeri mücadele amacıyla kurulan Ortak Görev Gücü Ocak 2020´de Irak´taki faaliyetlerini sonlandırırken, ABD güçlerinin öncülük ettiği Suriye´de PKK/YPG unsurlarına eğitim ve silah desteği vermeye devam ediyor.

183 MİLYONLUK BÜTÇE

ABD´nin 2023 savunma bütçesinde terör örgütü PKK/YPG için 183 milyon dolarlık bir fon ayrılırken, örgüt saflarına bu süre içinde 3500 yeni militan katılmasının hedeflendiği belirtilmişti. Terör örgütü DEAŞ´ın Suriye´de çok küçük bir alana sıkışması ve faaliyetlerinin kısıtlanmasına rağmen ABD´nin DEAŞ´la mücadele kapsamında PKK/YPG´ye olan desteği sürüyor. Öte yandan önceki gece DEAŞ ve PKK/YPG militanları arasında çatışma çıktı. El Hol mülteci kampındaki gizli DEAŞ hücrelerinden kadın kıyafetleriyle kaçmaya çalışan yedi DEAŞ militanından biri ve iki PKK/YPG´li terörist çıkan çatışmada öldü.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —