• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD Ticaret Bakanı Ross´tan Rus enerji şirketi Sibur´la ilgili iddialara yanıt

ABD Ticaret Bakanı Ross´tan Rus enerji şirketi Sibur´la ilgili iddialara yanıt

Karayipler´deki Cayman Adaları´nda bulunan Navigator Holdings adlı gemicilik şirketinin Rus enerji şirketi Sibur ile bağlantısı hakkında Paradise Belgeleri´nde yer alan iddiaları değerlendiren ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, suçlamaları re

 

BBC´ye konuşan Ross, Rusya´nın en büyük entegre gaz işleme ve petro-kimya şirketi Sibur ile bağlantısı olan Navigator Holdings´teki yatırımında olumsuz bir durum bulunmadığını söyledi.

Sibur´un ABD´nin yaptırım listesinde olmadığına dikkat çeken Ross, bakan olarak atandığında bu bilgiyi hükümetle paylaşmadığına dair iddiaları da yalanladı.

´YAPTIRIM UYGULANSAYDI, O ZAMAN İŞLER DEĞİŞİRDİ´

'Sibur´un bir Rus şirketi olması, bu şirkette kötü şeyler bulunduğu anlamına gelmez' diyen Ross, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Eğer ABD hükümeti, Sibur´a yaptırım uygulasaydı, o zaman işler değişirdi. Ancak hükümetimiz yaptırım kararı almadı ve dolayısıyla bu şirketle ilgili olumsuz bir durum söz konusu değil.'

SİBUR: ÇALIŞTIĞIMIZ TEK ŞİRKET NAVIGATOR HOLDINGS DEĞİL

Öte yandan Sibur şirketi, Paradise Belgeleri hakkında basında yer alan haberlerin şaşkınlık verici olduğunu belirtti.

Navigator Holdings´le çalıştıklarını ancak Amerikan şirketinin çalıştıkları tek şirket olmadığını kaydeden Sibur, gemicilik şirketleriyle yaptıkları tüm sözleşmelerin ilgili dönemlerde şirket evraklarına kaydedildiğinin altını çizdi.

Paradise Belgeleri´nde Wilbur Ross´un yüzde 31´ine sahip olduğu Navigator Holdings´in Sibur´un en büyük müşterisi olduğu belirtilmişti.

 
 
 
 
 
 
 


17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor