Hürriyet´ten Cansu Çamlıbel´in haberine göre Nauert, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türkiye´nin S-400 alımının yaptırım alanına girip girmediği konusunda Nauert, 'S-400 anlaşmasının henüz imzalandığını düşünmüyorum. İmza gerçekleşmediği için de yaptırımların ihlali anlamına giriyor mu bilemiyorum. Ama Türkiye´ye hep şunu söyledik; S-400´ler NATO sistemleriyle uyumlu değil' dedi.´İNCİRLİK´TE ENGELLEME YOK´
Nauert İncirlik Hava Üssü´nün kullanımıyla ilgili tartışmalara da değinerek, 'Bildiğim kadarıyla İncirlik´in kullanımı için Türkiye tarafından getirilmiş bir sınırlama yok. Türkiye IŞİD karşıtı koalisyonun bir parçası ve NATO müttefikimiz. İncirlik´ten operasyonlarımıza devam ediyoruz. Bildiğim bir engelleme yok' dedi.
´DETAYLARI PAYLAŞACAĞIZ´
Nauert, 'Tillerson ile Erdoğan ABD-Türkiye ilişkilerini geliştirmek üzere verimli ve açık bir görüşme gerçekleştirdi' dedi ve 'Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız' diye ekledi.
LEMAN İSİMLİ KAYNAĞI KARANLIK SÖZDE BİR DERGİNİN PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED'E YÖNELİK YAPTIĞI SAYGISIZLISIZLIĞI, İNANÇ VE DEĞERLERİMİZE YÖNELİK MAKSATLI SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ.
TürkiyeProf. Dr. İsmail Hakkı Aydın
TürkiyeProf. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.
TürkiyeTürkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.
Teknoloji