• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

ABD: Tillerson ve Erdoğan verimli ve açık bir görüşme gerçekleştirdi

ABD: Tillerson ve Erdoğan verimli ve açık bir görüşme gerçekleştirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, 'Tillerson ile Erdoğan ABD-Türkiye ilişkilerini geliştirmek üzere verimli ve açık bir görüşme gerçekleştirdi. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız' diye konuştu.

 

Hürriyet´ten Cansu Çamlıbel´in haberine göre Nauert, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye´nin S-400 alımının yaptırım alanına girip girmediği konusunda Nauert, 'S-400 anlaşmasının henüz imzalandığını düşünmüyorum. İmza gerçekleşmediği için de yaptırımların ihlali anlamına giriyor mu bilemiyorum. Ama Türkiye´ye hep şunu söyledik; S-400´ler NATO sistemleriyle uyumlu değil' dedi. 

´İNCİRLİK´TE ENGELLEME YOK´

Nauert İncirlik Hava Üssü´nün kullanımıyla ilgili tartışmalara da değinerek, 'Bildiğim kadarıyla İncirlik´in kullanımı için Türkiye tarafından getirilmiş bir sınırlama yok. Türkiye IŞİD karşıtı koalisyonun bir parçası ve NATO müttefikimiz. İncirlik´ten operasyonlarımıza devam ediyoruz. Bildiğim bir engelleme yok' dedi.

´DETAYLARI PAYLAŞACAĞIZ´

Nauert, 'Tillerson ile Erdoğan ABD-Türkiye ilişkilerini geliştirmek üzere verimli ve açık bir görüşme gerçekleştirdi' dedi ve 'Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız' diye ekledi.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor