ABD: Türkiye´nin kendini savunma hakkını destekliyoruz

ABD: Türkiye´nin kendini savunma hakkını destekliyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Ankara´da meydana gelen terör saldırısından dolayı bir kez daha Türkiye´ye taziye ve destek mesajı göndererek, 'Türkiye´nin kendini savunma hakkını destekliyoruz' ifadelerini kullandı.

 

Günlük basın brifinginde, dün akşam Ankara´da 37 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Earnest, 'Türkiye, ABD´nin NATO müttefiki bir ülkedir. Biz, Türk hükümetinin ve Türk halkının doğrudan yanında yer alıyoruz' şeklinde konuştu.

Saldırıyı bir kez daha kınadığını belirten Earnest, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara şifa dilediğini kaydetti.

'Türkiye´nin kendini savunma hakkını destekliyoruz' diyen Earnest, Suriye´deki kaos sebebiyle bölgede meydana gelen istikrarsızlığın komşu ülkelere ciddi zararlar verdiğini ve Ankara´daki terör saldırısının bunun bir örneği olduğunu dile getirdi.

'Türkiye kendi ülkesini ve kendi halkını korumaya çalışırken onları desteklemeye devam edeceğiz' ifadelerini kullanan Earnest, IŞİD karşıtı koalisyon çerçevesinde Türkiye ile yürütülen işbirliğine değer verdiklerini de aktardı.

´PKK´YA DAİR KESİN BİR SONUCA ULAŞMADIK´

Suriye kaynaklı istikrarsızlığın Türkiye´nin sınırlarını tehdit ettiğini belirten Earnest, sınır güvenliği anlamında da Ankara ile beraber çalıştıklarını dile getirdi.

Saldırının PKK bağlantısına ilişkin bir soruya ise Earnest, 'Henüz kesin bir sonuca ulaşmış değiliz. Ancak, Türk yetkililer konuyu yakın bir şekilde takip ediyor ve biz de bu süreçte gereken desteği veriyoruz' şeklinde cevap verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü ayrıca, gelecekte bu tür terör saldırılarının olmaması için gereken tüm tedbirlerin alınması noktasında Türkiye´ye destek vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading