• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton´dan Kuzey Kore´ye ´Libya modeli´ önerisi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton´dan Kuzey Kore´ye ´Libya modeli´ önerisi

ABD´nin yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton nükleer silahların teslimi konusunda Kuzey Kore´ye ´Libya modelini´ önerdi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da ABD´nin Kuzey Kore ile diplomatik çözümü takip etmesinin ´zorunluluk´

 

Fox News´a konuşan Bolton, ABD´nin ödün vermeden Kuzey Kore´nin nükleer silah, nükleer yakıt ve füzelerinden tamamen vazgeçip vazgeçmeyeceğine yönelik soruya verdiği yanıtta 'Aklımızda 2003, 2004´teki Libya modelinden çok şey var' ifadelerini kullandı. 

Bolton 'Tabii farklar var. Libya´nın programı çok daha küçüktü. Ancak basitçe yaptığımız anlaşma buydu' dedi.

ABD´li yetkili 'Yapacağımız ilk toplantıda Kuzey Kore´nin programını durdurmak için bu stratejik kararı verdiğinin kanıtlarını test etmek istiyoruz' diye konuştu.

POMPEO: BARIŞÇI ÇÖZÜMÜ DENEMEK VE BULMAK AMACIYLA DİPLOMATİK SÖYLEME BAĞLILIK ZORUNLULUĞUMUZ VAR

Bu arada Ortadoğu temaslarındaki ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ABD´nin Kuzey Kore ile diplomatik çözümü takip etmesinin ´zorunluluk´ olduğunu açıkladı. 

ABC News´a röportaj veren Pompeo ´ilerleme konusunda gerçek bir fırsat´ olduğunu işaret ederek 'Barışçı bir çözümü denemek ve bulmak amacıyla diplomatik söyleme bağlılık konusunda zorunluluğumuz var. Böylece Amerikalılar Kim Jong-un ve nükleer cephanesi nedeniyle risk altında olmayacak ' ifadelerini kullandı.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor