• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü´den bir doktor istifa etti: Trump yönetimi bilim insanlarına saygı duymuyor

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü´den bir doktor istifa etti: Trump yönetimi bilim insanlarına saygı duymuyor

ABD´de Ulusal Sağlık Enstitüsü´nde yeni tip Koronavirüs´e (Kovid-19) karşı aşı bulunması üzerinde çalışan ekipte yer alan immünolog Dr. Rick Bright, Trump yönetiminin ´bilimsel uzmanlığı gözardı ettiği, kamu sağlığı yönergel

 

ABD´de Ulusal Sağlık Enstitüsü´nde yeni tip Koronavirüs´e (Kovid-19) karşı aşı bulunması üzerinde çalışan ekipte yer alan immünolog Dr. Rick Bright, Trump yönetiminin ´bilimsel uzmanlığı gözardı ettiği, kamu sağlığı yönergelerinin üzerine çıktığı ve bilim insanlarına saygı duymadığı´ gerekçesiyle görevini bıraktı.

The Guardian´da yer alan habere göre, görevini bırakan Dr. Rick Bright, ulus çapında Koronavirüs aşı altyapısı üzerine yaptığı planların kenara çekildiğini söyledi.

Bright´ın avukatları, doktorun öne sürdüğü koronavirüs stratejisinin gözardı edildiğini çünkü Bright´ın Trump yönetimi için ´siyasi anlamda zehirli´ olarak görüldüğünü belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Dr Bright görevini bırakmak zorunda kaldı çünkü o sessizce oturarak bilimsel uzmanlığı gözardı eden, kamu sağlığı yönergelerinin üstüne çıkan ve bilim insanlarına saygı duymayan ve sonucunda on binlerce ABD´linin ölümüyle sonuçlanan bir yönetim için çalışamaz'

Dr. Bright daha önce mayıs ayında New York´ta artan koronavirüs vakalarının Donald Trump´ın savunduğu hidroksiklorokin adlı ilaçla bastırılması fikrine karşı çıktığı için açıklamalar yapmıştı. Dr. Bright, ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı´nın Biyomedikal Gelişmiş Araştırma ve Geliştirme Kurumu´nun (BARDA) direktörlüğünden alınmış ve kendisine Ulusal Sağlık Entitüleri´nde daha küçük ölçekli bir görev verilmişti.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor