• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

ABD ve Güney Kore, balistik füze denemesi gerçekleştirdi

ABD ve Güney Kore, balistik füze denemesi gerçekleştirdi

ABD ve Güney Kore güçleri, Kuzey Kore´nin düzenlediği balistik füze denemesinden saatler sonra, yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiklerini duyurdu. Denemenin, Kuzey Kore´ye yanıt olarak hayata geçirildiği belirtildi.

 

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansı, ABD ve Güney Kore´nin balistik füze testinin, Kuzey Kore´ye ´doğrudan bir yanıt olarak hayata geçirildiğini´ kaydetti. 

Kısa bir süre önce, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanı Oramiral Harry Harris´in Kuzey Kore´ye karşı askeri seçenekleri konuşmak üzere Güney Kore Genelkurmay Başkanı Orgeneral Lee Sun Jin ile telefon görüşmesi yaptığı bildirilmişti. 

Rusya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore´nin fırlattığı füzenin takip edildiğini ve füzenin Japon Denizi´nin orta kısımlarına düştüğünü açıklamıştı. Rusya´dan gelen açıklama metninde ‘Rus füze saldırı önleme sisteminin unsurlarıyla takip edilen uçuşun parametrik verilerinin orta menzilli balistik füzenin teknik özellikleriyle uyumlu olduğu´ ifade edilmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jeff Davis ise, Kuzey Kore´nin kıtalararası balistik füze fırlattığını, füzenin yaklaşık bin kilometrelik bir mesafe kat ettiğini duyurmuştu.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor