Tarih: 12.12.2017 11:48

ABD ve Kuzey Kore arasındaki olası nükleer savaşın senaryosu yazıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Lewis, The Washington Post için kaleme aldığı yazıda, olayların şu şekilde gelişebileceğini belirtti: 

“2019´un mart ayında, sınırları yakınlarındaki sürekli manevralardan bıkan Kuzey Koreliler yanlışlıkla sivil uçağı Amerikan bombardıman uçağı sanarak vuruyorlar. Buna yanıt olarak Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, sınır bölgedeki hedeflere saldırı emri veriyor.

´JAPONYA VE GÜNEY KORE´YE BÜYÜK DARBE´

“Aynı zamanda ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Küçük füze adam uzun süre dayanamaz´ diyor. Pyongyang bu ifadeleri doğrudan tehdit ve önleyici nükleer saldırı için sinyal olarak algılıyor. Kuzey Kore´nin elindeki 48 füzeden 36´sı fırlatılıyor. Bir kısmı hedefe ulaşmasa da diğerleri Japonya ve Güney Kore´deki hedeflere büyük darbe indiriyor.

´WASHINGTON SALDIRIYA UĞRUYOR´ 

“Öte yandan ABD, Kuzey Kore´ye yönelik yoğun saldırı düzenliyor. Kim Jong-un da elde kalan füzelerin de fırlatılması emrini veriyor. San Diego ve Pearl Harbor askeri üsler ile New York ve Washington saldırıya uğruyor.

´MANHATTAN´DA 1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ ÖLÜYOR´

“Füzelerin üçte ikisi ABD´nin hava savunma sistemi füze kalkanını geçmekte başarılı oluyor. Manhattan´a isabetli saldırı yüzünden 1 milyondan fazla kişi ölüyor, Washington´da kurban sayısı 300 bin kişi oluyor. Trump, canını Florida´daki sığınağa saklanarak kurtarıyor. Kim Jong-un´un cesedi de sığınakta tespit ediliyor, Kuzey Kore liderinin intihar ettiği anlaşılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —