ABD ve Rusya, Ukrayna sınır krizi konusunda sert müzakerelerde bulundu

ABD ve Rusya, Ukrayna sınır krizi konusunda sert müzakerelerde bulundu

Amerikalı ve Rus yetkililer, olası bir Rus işgaline ilişkin korkuların artmasıyla Pazartesi günü Ukrayna sınırına asker yığılmasıyla ilgili yüksek bahisli görüşmelerde bulunuyorlardı.

 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Pazar akşamı bir çalışma yemeği verdikten sonra Pazartesi sabahı İsviçre´nin Cenevre kentindeki görüşmelerine başladı.
Görüşmeler , on binlerce Rus askerinin yığıldığı Ukrayna-Rusya sınırı yakınlarında aylarca süren gerilimi takip ediyor .
 
 
Sözcü, 'ABD, Ukrayna da dahil olmak üzere Avrupalı ​​müttefiklerimizin ve ortaklarımızın güvenliği söz konusu olduğunda, ´sizinle ilgili hiçbir şey´ ilkesine bağlı' dedi. Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla her seviyede hırpalandık ve önümüzdeki günlerde ve haftalarda olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Küresel toplum, Avrupa´nın doğu kanadında bir savaşı önlemek için geç bir girişim olarak faturalandırılan tartışmaları yakından takip edecek. Çarşamba günü, bir Rus heyeti Brüksel´deki NATO-Rusya Konseyi´nde Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü üyeleriyle bir araya gelecek.
Ancak ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bir atılım olasılığını zaten küçümsedi. 'Ukrayna´nın başına silah dayadığımız bir gerilim ortamında, konuşmak yerine gerçek bir ilerleme kaydedildiğini görmek zor. Dolayısıyla, eğer gerçekten ilerleme kaydedeceksek, gerilimi düşürmemiz gerekecek, Blinken, Pazar günü CNN´nin 'Birliğin Durumu'na yaptığı açıklamada, Rusya´nın şu anda Ukrayna´ya yönelik oluşturduğu tehditten geri çekildiğini söyledi.
'Buradayız çünkü son on yılda defalarca Rusya, 2014´te Gürcistan, Moldova, Ukrayna gibi komşularına karşı saldırganlık eylemleri gerçekleştirdi ve şimdi de bugün Ukrayna´ya yönelik yenilenen tehdit' dedi.
Blinken, 'Ayrıca taviz vermekle de ilgili değil. Bu, diyalog ve diplomasi bağlamında, her iki tarafın, tüm tarafların tansiyonu azaltmak için yapabileceği şeyler olup olmadığını görmekle ilgili.' dedi.
Ryabkov, devlet haber ajansı RIA Novosti´ye verdiği demeçte, Ryabkov ve Sherman arasındaki Pazar akşam yemeğinin 'zor ama iş gibi' geçtiğini söyledi. 'Başlangıçta, çizgilerinin fikirlerimizi, tekliflerimizi ve yaklaşımlarımızı son on yılda gelişen diplomasi açısından teknolojik ortama sokmak olduğu açıktı.'
Dışişleri Bakanlığı´nın akşam yemeğinin okuması, Sherman´ın 'ABD´nin uluslararası egemenlik, toprak bütünlüğü ve egemen ulusların kendi ittifaklarını seçme özgürlüğüne bağlılığını vurguladı' dedi.
Ryabkov, 'Amerikan tarafının olaylardan önce en azından kamuoyuna açıkladığı yaklaşımda bizim için sürpriz yok, buna hazırız. Bakalım sonunda ne olacak' dedi.
ABD Başkanı Joe Biden ve Avrupalı ​​liderlerin Putin´in bir işgale devam etmesi durumunda ciddi sonuçları olacağına dair uyarılarına rağmen, 100.000 kadar Rus askeri Ukrayna sınırı yakınında toplanmış durumda Ve ABD istihbarat bulguları geçen ay Rusya´nın Ukrayna´da askeri bir saldırıya '2022´nin başlarında' başlayabileceğini tahmin ediyordu.
Biden, bu ayın başlarında yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky´ye ABD ve müttefiklerinin 'Rusya Ukrayna´yı daha fazla işgal ederse kararlı bir şekilde yanıt vereceklerini' söyledi.
 


2025'te dünya nereye gidiyor? Trump'ın dönüşü ve Ukrayna savaşının geleceği

Mayis Alizade

Dünya

Suriye'deki PKK tünelleri

Dr. Eray Güçlüer

Türkiye

Erzincan ve Erzurum petrol heyecanı... Denizden sonra şimdi sıra karada

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), petrol arama ve çıkarma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Denizden sonra şimdi sıra karaya geldi.

Türkiye

ABD, Çin ile rekabetini nasıl kaybediyor?

Çin'in hızla büyüyen ekonomisi, teknolojik ilerlemeleri ve küresel etki alanını genişletmesi, ABD'nin küresel gücünü tehdit ederken, iki ülke arasındaki rekabet daha karmaşık bir hal almaya başladı.

Dünya

2025'te dünya nereye gidiyor? Trump'ın dönüşü ve Ukrayna savaşının geleceği

Suriye'deki PKK tünelleri

Erzincan ve Erzurum petrol heyecanı... Denizden sonra şimdi sıra karada

ABD, Çin ile rekabetini nasıl kaybediyor?

Prof. Dr. Hasan Oktay: Trump yemin edip koltuğa oturana kadar Ukrayna krizi daha da derinleşecek

"Gülmeyi hepten bırakmış gibiyim…" Putin, yıllık basın toplantısında neleri itiraf etti?

"Vefa"nın sadece bir semt ismi olmadığını kanıtlamak için... Silah almak mı?

“TÜRK’ÜN DERGİSİ KIBRIS ÖZEL SAYISI

Suriye denkleminde son durum

"Suriye, Türk himayesine giriyor"; "İsrail ve Türkiye çıkarları Suriye'de çatışıyor"

"Erdoğan'ın ısrarcılığı, Colani'nin başarılı olup olmayacağı netleşmeden Suriye haritasında değişikliğe neden olabilir"

"Erdoğan'ın Türkiye'si, herhangi bir büyük devletin yaptığından daha fazla iş yaptı"

Esad sonrası Suriye: Rusya'nın Ortadoğu'da kriz stratejisi ve Türkiye'nin yanıtı

Yeni Suriye denklemi nasıl olacak?

"Cezaevi aracı ring yapıyor, gazeteciler geç kalmasın…"

Emir, demiri keser

RUMLAR TÜRKİYE’Yİ SUÇLAMAK İÇİN BAHANE YARATMAĞA ÇALIŞIYORLAR

Dünya romanının en isabetli örneklerinden biri 130 yaşında... "Sınırları kapatılmış ölü bir mekan; yel esmez, yaprak kımıldamaz..."

10 Kasım ve Kafkasya jeopolitiğinin değişmeyen doğası

Suriye jeopolitiğinin değişen doğası

Sisli iklim zirvesi

BRICS Zirvesi ve küresel güç dengeleri

Elçibey'in mirası ve Pezeşkiyan'ın seçimi: "Bunları senin namusun için söylüyorum gardaş..."

Prof. Dr. Cemil Hasanlı: Türk Birliği'nden dem vuranlar sadece ses bombası atmayı biliyorlar

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN AVRASYA BİR VAKFIN'DA 2024 – 2025 DÖNEMİ KONFERANS AÇILINI YAPTI

TUSAŞ'ta sessiz devrim

İlham Aliyev Batı karşıtı cepheyi genişletiyor: Fransa'dan sonra ABD'ye salvolar

AVRASYA BİR VAKFI’NDA YENİ DÖNEM HEYECANI

UYAN TÜRK, UYAN MÜSLÜMAN!

İçinde ümidi ve ümitsizliği barındıran bir süreç: 5 Kasım

Yükleniyor