• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

‘ABD, Venezüella muhalefetine Maduro ile müzakereyi yasakladı´

‘ABD, Venezüella muhalefetine Maduro ile müzakereyi yasakladı´

Venezüella´nın Rusya Büyükelçisi Carlos Rafael Faria Tortosa, Venezüella yönetiminin muhalefetle müzakerelere hazır olduğunu, ancak ABD´nin yasaklaması nedeniyle muhalefetin temas kurmaktan kaçındığını söyledi.

 

Russia 24 Kanalında yayınlanan ‘Senat´ programına katılan Venezüella Büyükelçisi şu ifadeleri kullandı: 

'Meksika ve Uruguay hükümetlerinin taraflara ‘hadi oturalım´ girişimlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu taraflar meşru hükümet ve muhalefettir. Buna ilk el kaldıran başkan Maduro oldu ve ‘tamam ben geliyorum´ dedi. Defalarca söylediği ve yaptığı gibi: Müzakere ve diyaloğa devam etmek istedi'.

Ancak Venezüella muhalefetinin henüz bu teklife yanıt vermediğini belirten Faria Tortosa, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

' Çünkü ABD onlara emir veriyor: Hiç bir müzakereye gitmek yok. Onlar müzakerelerde tüm problemlerimizi çözebileceğimizi biliyor. Trump, Bolton, Pompeo her bir ağızdan müzakerelere gitmeyin diye bağırıyorlar'.

Venezüella´da parlamento başkanı olan muhalif siyasetçi Juan Guaido, 23 Ocak´ta kendisini geçici devlet başkanı ilan etmişti. ABD ve müttefiki bir dizi ülke de Guaido´nun başkanlığını tanımış ve seçilmesini ´kanunsuz´ saydıkları Maduro´yu, ´muhalefete karşı şiddet uygulamaması için´ uyarmıştı.

ABD´nin tehditlerine rağmen Rusya, Çin ve Türkiye´nin de aralarında olduğu bir dizi başka ülke ise Maduro´yu Venezüella´nın meşru başkanı olarak tanımaya devam ediyorlar.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor