Tarih: 16.02.2019 09:02

ABD, Venezüella´ya askeri uçaklarla 250 tonluk ´insani yardım´ taşıyacak

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin Kongreye gönderilen elektronik postanın sızdırılmasıyla ortaya çıkan plan, ABD medyasında geniş yer buldu. 

´MADURO´YA GÖZDAĞI OLUR´ DENİLMİŞ

Kongreye gönderilen e-mailde, Venezüella´ya gönderilmesi planlanan 250 tonluk insani yardım paketinin ABD ordusu üzerinden gönderilmesi tavsiye edilirken, bu adımın Maduro´ya gözdağı olacağı ve onun görevinden ayrılması için baskı oluşturacağı ifade ediliyor.

Tarihinin en ciddi siyasi buhranını yaşayan Venezüella´da ´insani kriz ve yardım´ iddiaları, ABD ve Batı destekli muhalefet ile hükümet arasındaki kavganın en önemli noktalarından birini oluşturuyor.

Venezüella´da 23 Ocak´ta kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, yaptığı konuşmada, ülkede bir insani kriz olduğunu ve konuyu 3 bölgeden uluslararası yardım getirerek çözeceklerini öne sürmüştü.

Guaido salı günü düzenlenen mitingde ise Kolombiya ve Brezilya´da toplanan yardımları, 23 Şubat´ta ülkeye sokma girişiminde bulunacaklarını duyurmuştu. Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok da önceki gün yaptığı açıklamada, Venezüella´nın kuzeyindeki Karayip Denizi´nde ülkesine bağlı Curacao Adası´nın ABD yardımları için toplanma bölgesi olacağını bildirmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —