Tarih: 22.06.2017 10:02

´ABD yeniden Ortadoğu bataklığına saplanıyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Doug Bandow imzalı makalede, '(ABD Başkanı) Donald Trump hiçbir zaman uluslararası ilişkilerin uzmanı olmadı. Seçim kampanyası sırasında, dış politika programının en azından bir maddesi son derece makul görünüyordu: ‘ABD, Ortadoğu´daki anlamsız savaşlara katılmaktan kaçınmalı´. Buna rağmen Trump´ın oluşturduğu idare giderek daha da derine Suriye savaşına saplanmaya devam ediyor' ifadelerine yer verildi. 

´İRAN, TÜRKİYE VE RUSYA İLE ÇATIŞMA RİSKİ VAR´

Yazıda, birçok grubun yer aldığı iç savaşa katılımın her halükarda kuşku götürür olduğu kaydedilirken, ABD´nin bu savaşa aktif olarak müdahale etmesi durumunda İran, Türkiye ve Rusya ile çatışma riskiyle karşı karşıya kalacağı uyarısı yapıldı.

ABD´ye doğrudan hiçbir tehdit olmadığı halde Washington´un, Suriye ordusuna ait savaş uçağını düşürmesi gibi riskli adımlar attığını yazan Bandow, 'ABD´nin yavaş ama istikrarlı olarak savaşa çekilmesi son derece tehlikeli. ABD Kongresi, Suriye hükümetine savaş ilanında bulunmadı ve Suriyeli isyancıları koruma sözünü vermedi' yorumunda bulundu. 

Washington´un Suriye´de istikrarı sağlama gücünde olmadığı ifade edilirken, ABD´nin yeterince düşünmediği eylemlerinin bölgede daha büyük savaşa yol açabileceği uyarısı yapılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —