• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

´ABD yeniden Ortadoğu bataklığına saplanıyor´

´ABD yeniden Ortadoğu bataklığına saplanıyor´

ABD merkezli askeri dergi The National Interest, ABD´nin Suriye savaşına giderek daha derine saplanmasının ülke için hiçbir yarar sağlamamanın yanında büyük riskler taşıdığını belirtti.

 

Doug Bandow imzalı makalede, '(ABD Başkanı) Donald Trump hiçbir zaman uluslararası ilişkilerin uzmanı olmadı. Seçim kampanyası sırasında, dış politika programının en azından bir maddesi son derece makul görünüyordu: ‘ABD, Ortadoğu´daki anlamsız savaşlara katılmaktan kaçınmalı´. Buna rağmen Trump´ın oluşturduğu idare giderek daha da derine Suriye savaşına saplanmaya devam ediyor' ifadelerine yer verildi. 

´İRAN, TÜRKİYE VE RUSYA İLE ÇATIŞMA RİSKİ VAR´

Yazıda, birçok grubun yer aldığı iç savaşa katılımın her halükarda kuşku götürür olduğu kaydedilirken, ABD´nin bu savaşa aktif olarak müdahale etmesi durumunda İran, Türkiye ve Rusya ile çatışma riskiyle karşı karşıya kalacağı uyarısı yapıldı.

ABD´ye doğrudan hiçbir tehdit olmadığı halde Washington´un, Suriye ordusuna ait savaş uçağını düşürmesi gibi riskli adımlar attığını yazan Bandow, 'ABD´nin yavaş ama istikrarlı olarak savaşa çekilmesi son derece tehlikeli. ABD Kongresi, Suriye hükümetine savaş ilanında bulunmadı ve Suriyeli isyancıları koruma sözünü vermedi' yorumunda bulundu. 

Washington´un Suriye´de istikrarı sağlama gücünde olmadığı ifade edilirken, ABD´nin yeterince düşünmediği eylemlerinin bölgede daha büyük savaşa yol açabileceği uyarısı yapılıyor.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor