ABD yolcusu Bozdağ´ın çantasında Gülen´le ilgili hangi kanıtlar var?
Adalet Bakanı Bozdağ, Gülen´in iadesi ve iadeye kadar geçecek süreçte tutuklanması taleplerini yeniden iletmek üzere bugün bir TBMM heyetiyle ABD´ye gidiyor. Bozdağ, yarın ABD Adalet Bakanı ile bir araya gelecek ve yeni bilgi ve belgeleri ak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen´in Türkiye´ye iadesi için görüşmelerde bulunmak üzere ABD´ye gidiyor.
ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile bir araya gelecek olan Bozdağ, ilk iade isteminin yapıldığı 10 Eylül´ün ardından 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili FETÖ´cü itiraflarını içeren yeni delilleri mevkidaşına iletecek ve Gülen hakkında geçici tutuklama kararı verilmesini isteyecek.
Bozdağ´ın çantasında, firari Adil Öksüz´ün, darbeden hemen önce Pensilvanya´ya giderek darbe planını Gülen´e onaylattığına yönelik kanıtların, çok sayıda itirafçı ifadesinin, bazı kamera kayıtlarının, FETÖ´cülerin kullandığı ByLock sistemiyle ilgili kayıt ve bilgilerin yer aldığı öğrenildi.
Milliyet´ten Türker Karapınar´ın haberine göre, ABD ziyaretinde Bozdağ´a, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, komisyon üyeleri AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan ve MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu da eşlik edecek.
MEVKİDAŞI LYNCH İLE GÖRÜŞECEK
Bozdağ, yarın Türkiye saati ile 23.00´te ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile bir araya gelecek. Görüşmede, Gülen´in iadesine dair ABD´ye gönderilen 4 ayrı iade dosyası hakkında bilgiler verecek olan Bozdağ, söz konusu dosyalara ilişkin soruşturmalarda elde edilen yeni bilgi ve belgeleri de aktaracak.
Bozdağ, görüşmede, daha önce ABD´li makamlara gönderilen, onlarca klasörden oluşan dosyaların eksiksiz incelenmesini ve bunların elenmeden, bütün olarak mahkemelere sunulmasını isteyecek.
10 Eylül´de Gülen´in tutuklanmasını talep ettiklerini ve 15 Temmuz´la bağlantısına yönelik kanıtları gönderdiklerini anımsatacak olan Bozdağ, elde edilen yeni delilleri de ilk elden ABD´li mevkidaşına verecek. Bozdağ´ın çantasındaki kanıtlardan bazıları şunlar:
Firari Adil Öksüz´ün darbe girişiminden önce Pensilvanya´ya giderek, darbe planını Gülen´e onaylatıp Türkiye´ye ve daha sonra Akıncı Üssü´ne geldiği, buradan darbe girişimini organize ettiğine yönelik telefon ve ByLock kayıtları, pasaport kayıtları ve ifadeler.
Gülen´in Öksüz ve örgüt imamlarıyla ilişkisine dair kayıtlar.
Gülen´in beyin takımının ByLock adlı telefon sistemini kullandıkları, bu sistemin cemaate özel geliştirilerek kullanıldığına yönelik kayıtlar ve mesajlaşma dökümleri.
FETÖ´den tutuklandıktan sonra itirafçı olan Hakim Suzan Polat´ın, firari eşi Albay İlhami Polat´la son görüşmesinde '16 Temmuz´du. Bana, ‘Beni affet. Emir büyük yerden. Fetullah Gülen´den geldi´ dedi. Evden ayrıldı' ifadesi. Bu şekilde, darbenin emrini Gülen´in verdiğine yönelik itirafçı ifadeleri.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´a yönelik suikast girişimi ile ilgili ortaya çıkartılan kanıtlar.
Gülen´in devlete 1970´li yıllardan bu yana sistemli biçimde sızdığını, devlete yerleştirdiği elemanlarının abi-abla sistemiyle yönetildiğini gösteren kanıtlar.
Gülen´in 17-25 Aralık´tan sonraki açıklamaları ve 15 Temmuz´a kadarki süreçte yaşananlar.
Gülen cemaatinin önemli isimlerinin büyük bölümünün darbeden önce yurt dışına kaçması.
ByLock, Eagle, 1 dolar gibi örgüte ait program ve semboller.
Darbecilerin FETÖ adına Genelkurmay başkanları dahil üst düzey isimleri dinleyerek, kayıtları bağlı oldukları abi-abla, imamlara ulaştırdıklarına yönelik ifade ve kanıtlar.
Görüşmede, Bozdağ´ın Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesine ilişkin anlaşmayı hatırlatarak, Gülen´in geçici tutuklanmasının zorunlu olduğunu vurgulayacağı kaydedildi.
SETA´NIN TOPLANTISINDA KONUŞACAK
ABD´de çeşitli programlara katılacak olan Bozdağ, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı´nın (SETA) 27 Ekim Perşembe günü Washington´da gerçekleştireceği ´15 Temmuz Darbe Teşebbüsü´ konulu toplantısında konuşacak.
Bozdağ, cuma günü ise Anadolu Ajansı´nın darbe girişimiyle ilgili Türkiye´nin Washington Büyükelçiliği´nde düzenleyeceği ´Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi´nin açılışını gerçekleştirecek.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
