• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye’ye Gelecek

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye’ye Gelecek

IŞİD’le mücadele konusunda Türkiye ve Amerika arasında belirsizlikler sürerken Başkan Obama’nın Yardımcısı Joseph Biden’in Kasım ortasında Türkiye’ye geleceği açıklandı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, 17 Kasım haftası içinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Fas, Ukrayna ve Türkiye’yi ziyaret edecek. Biden Fas’ta 5’nci Küresel Girişimciler Zirvesi’ne katılacak ABD heyetine başkanlık edecek. Zirve, Marakeş’te yapılacak.

Ukrayna’da Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile görüşecek olan Biden, hükümet yetkilileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de biraraya gelecek.

ABD Başkan Yardımcısı Biden Türkiye’de ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek. Biden’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla da görüşeceği açıklandı. Başkan Yardımcısı Türkiye ziyareti sırasında sivil toplum örgütü temsilcileriyle de toplantılar yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika’nın IŞİD’e havadan yaptığı silah yardımını eleştiriyor ve bu silahların terör örgütünün eline geçmesi tehlikesi olduğunu söylüyor. ABD Başkan Yardımcısı Biden ise bir süre önce Türk hükümetini IŞİD’e yardım etmekle suçlamış ve daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür dilemişti.



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor