Tarih: 22.11.2014 09:06

ABD İstenilen Adımları Atmadı

Facebook Twitter Linked-in

AFP

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarşamba günü yaptığı açıklamada, cihatçılara karşı oluşturulan uluslararası koalisyonda daha büyük bir rol oynamak için Ankara`nın koyduğu şartlara ABD`nin cevap vermediğini belirtti.

Afrika ziyareti öncesi Ankara havaalanında gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan koalisyonun 'istenilen adımları atmadığını' söyledi.

Türkiye Washington`dan, Beşar Esad rejimine karşı savaşmak için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin donatılmasını ve eğitilmesini, sınırı boyunca Suriye`de bir tampon bölge ve uçuşa yasak hava sahası oluşturulmasını istiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan koalisyondan 'uçuşa yasak hava sahası, güvenlikli bölge ve ÖSO`nun donatımı ve eğitimi konusundaki adımları şimdi atmasını' istedi.Erdoğan ayrıca, söz konusu şartlar yerine getirilmedikçe koalisyona daha fazla müdahil olmayacağını belirterek 'Tabii ki Türkiye sürecin sonuna kadar tavrını sürdürecektir.' dedi.

ABD Büyükelçiliğinden bir sözcüye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu açıklamaları, ABD Özel Temsilcisi John Allen`ın 'İD tehdidiyle mücadelenin' yollarını üst düzey Türk yetkililerle konuşmak için Ankara`ya geldiği bir sırada yaptı.

Şimdiye kadar Türkiye`nin, Suriye ve Irak`ta toprakların büyük bir kısmını kontrol eden İslam Devleti örgütüne karşı kurulan koalisyona tek katkısı Kürt savaşçıların İD`yi püskürtmek için sınırdan Suriye şehri Kobani`ye geçmelerine izin vermesi oldu.(Fransız Haber Ajansı AFP - 19 Kasım 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —