ABD medyasında Türkiye analizi: ‘Washington Ankara’ya mecbur’

ABD medyasında Türkiye analizi: ‘Washington Ankara’ya mecbur’

ABD basınında Türk Amerikan ilişkilerini ele alan bir analizde, Ankara’nın hem Batı hem de Ortadoğu ülkeleriyle yakınlaşması ve bölgedeki güçlü pozisyonuna dikkat çekti.

ABD basınında Türk Amerikan ilişkilerini ele alan bir analizde, Ankara’nın hem Batı hem de Ortadoğu ülkeleriyle yakınlaşması ve bölgedeki güçlü pozisyonuna dikkat çekilerek, Türkiye’nin Washington yönetimi için kilit önemde olduğu vurgulandı.

ABD’nin politika ve uluslararası ilişkiler merkezli yayın yapan prestijli Haber merkezlerinden The Hill, ABD-Türkiye ilişkilerine dair bir analiz yayımladı. ‘Türkiye, Ortadoğu’daki Amerikan etkisinin gerçek anahtarıdır’ başlığıyla yayımlanan analizde, Türkiye’nin artan jeopolitik önemi ve bölgesel çatışmalarda arabuluculuk yapma konusundaki benzersiz yeteneğine dikkat çekildi. Analizde, ABD’nin bölgedeki politik etkisini sürdürmek için Türkiye ile daha yakın ilişkiler kurması gerektiği vurgulandı.

BASKIN GÜÇ OLUYOR

Washington yönetiminin son dönemde Suudi Arabistan’ı Ortadoğu’daki en önemli müttefiki görmesine rağmen, Türkiye’nin geçtiğimiz yıl içinde İsrail, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’la ilişkilerini tekrar tesis etme adımları atarak bölgedeki baskın güç haline geldiği belirtildi. Ankara’nın Ukrayna savaşında sergilediği arabuluculuk rolündeki başarısının yanı sıra İsveç’in NATO üyeliğine olan itirazını geri çekmesinin, Türkive ve Batı ilişkilerini de olumlu bir atmosfere taşıdığı vurgulandı.

ABD ADIM ATMALI

Geçen ay Litvanya’nın başkentinde gerçekleşen NATO Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD lideri Joe Biden’a “Sevgili dostum” diye hitap etmesine dikkat çekilen analizde, Türkiye’nin ABD ile ilişkilerini geliştirme konusunda olumlu bir tutum sergilediği, ABD’nin ise bunu yapmak için atması gereken adımlar olduğu kaydedildi. ABD Kongresi’nin Türkiye’ye F-16 satışı konusundaki itirazlarının aşılması gerekliliği, Washington’ın Suriye’nin kuzeyinde desteklediği terör örgütü unsurlarının Türkiye sınırından geçişinin engellenmesi ve ABD’nin alüminyum ve çelik gibi bazı ürünlerde Ankara’ya uyguladığı vergilendirmelerden vazgeçmesi bazı adımlar olarak sıralandı.

ABD BÜYÜKELÇİSİ: ‘TÜRKİYE’NİN ROLÜ KRİTİK’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, elçiliğin internet sitesinde yayımlanan makalesinde “Türkiye’nin küresel bir liderlik sergilediği” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’nin Karadeniz tahıl anlaşmasındaki etkili arabuluculuğu sayesinde “yeryüzünde en hassas durumda bulunan insanlardan bir kısmının gıdaya erişimi sağlanmıştır” diyen Flake, tahıl anlaşmasının başarısının “Türkiye’nin dünyada yaşanan gelişmelerde oynadığı kritik rolün yanı sıra Türkiye’nin öne çıkarak küresel toplum için doğru olanı yapma konusundaki istekliliğini de gözler önüne sermiştir” ifadesini kullandı.

 



ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Türkiye

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dünya

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.

Dünya

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Yükleniyor