• BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

ABD `röntgenci` haham skandallarıyla çalkalanıyor

ABD `röntgenci` haham skandallarıyla çalkalanıyor

ABD`deki 2 hahamın yol açtığı skandallar gündemden düşmüyor. Washington`daki bir hahamın en az 52 kadını yıkanırken izlediği ortaya çıktı. New Jersey`deki bir meslektaşı da boşanmayı kabul etmeyen Yahudi erkekleri boşanmaya ikna iç

ABD`deki 2 hahamın yol açtığı skandallar gündemden düşmüyor. Washington`daki bir hahamın en az 52 kadını yıkanırken izlediği ortaya çıktı. New Jersey`deki bir meslektaşı da boşanmayı kabul etmeyen Yahudi erkekleri boşanmaya ikna için kaçırmakla yargılanıyor.

ABD`nin başkenti Washington`daki Bernard Freundel adlı bir haham, bir ayin için sinagogdaki duş alanına girip banyo yapan 52`den fazla yakın kadını, yerleştirdiği gizli kemarayla izlediğini itiraf etti. ‘Avcı` lakabı takılan ve konumunu kullanarak, kendisine güvenen kadınları mağdur duruma düşürmekle suçlanan 63 yaşındaki Freundel, hüküm giyerse 52 yıl hapis cezası alabilir.

Nitekim Freundel`ın Baltimore`daki evinde yapılan aramada, en az 52 kadının tamamen veya yarı çıplak olduğu video kayıtları ele geçirdi. 2009`dan beri yürütülen soruşturma kapsamında, hahamın başka eyaletlerde 100`e yakın kadını daha gizlice izlediği ortaya çıktı.

CERRAHİ BIÇAK BİLE KULLANDI

Bununla birlikte New Jersey`de de eşlerinin boşanma talebini kabul etmeyen Yahudi erkeklerini kaçıran bir haham konuşuluyor.

Ortodoks Yahudi inancına göre bir çiftin boşanabilmesi için kocanın izni gerekiyor. 69 yaşındaki Mendel Epstein`ın da boşanmayı kabul etmeyen kocaları razı etmek için, aralarında büyükbaş hayvan gütmede kullanılan elektrik akımı veren gereçler, cerrahi bıçaklar, tornavida ve halat kullandığı iddia edildi.

`KADINLARIN HAKKINI SAVUNUYORDU`

İddiaları reddeden savunma avukatları ise, ‘ikna yeteneğiyle` tanınan hahamın ‘kadınların haklarını korumaya çalıştığını` öne sürdü.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor