• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

ABD, Rusya ve İran İle Aynı Fikirde Değiliz

ABD, Rusya ve İran İle Aynı Fikirde Değiliz

Estonya dönüşünde gazetecilere konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konusunda ABD, Rusya ve İran ile hemfikir olmadıklarını ifade etti.

Türk Cumhurbaşkanı, 'Ne yazık ki Suriye konusunda Rusya ile hemfikir değiliz. Biz bu konuyu defalarca konuştuk ancak sadece zaman kaybettik. Rusya, Esad rejimini desteklemeye devam etmektedir. Bunun ötesinde, aramızdaki ekonomik ilişkiler mükemmel durumda.” dedi.

'ABD, uçuşa yasak bölgenin uygulanması yönünde herhangi bir önlem almadı. Sürekli olarak konuşuyorlar, sadece görüşüyorlar. Bunlar, donanım ve eğitim üzerine harekete geçti, ama silah atılmasının eğitim ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Eğitim olmaksızın silah veriyorlar.

Böylece bu yapılanın, bizim, Suriye rejimiyle mücadeleye dair beklentilerimizin üzerinde olumlu bir etkisi yoktur.” diyen Erdoğan, Orta Doğu`da Türklerin arzularıyla paralel gitmeyen, Kobani’de kuşatılmış olan Kürtleri ikmal etmek ve havadan teçhizat sağlamak yönündeki Amerikan politikası için iğneli sözler sarf etti.

Erdoğan, İran ile ilgili olarak Suriye konusunda, Ankara ile Tahran arasında büyük bir görüş ayrılığı olduğunu söyledi. 'İran ile ikili temaslarımız oldu. Onlar, Suriye meselesinin ortak çözümü için birlikte çalışma sözü verdiler. Harekete geçme zamanı geldiğinde, ne yazık ki kendi yollarını izlediler ve izliyorlar. Bu çok üzücü. Bu yüzden, bölgede Türkiye ile iş birliğini güçleştirerek dogmatik bir politika izlemekte olan İran ile iş birliği için verimli bir zemin bulamıyoruz”. şeklinde konuştu.

Ortadoğu`da kurduğu egemenlik hayalleri kağıttan kule gibi yıkılan Sultan, sözlerini 'İran`ın son zamanlarda bölgedeki hareketleri başka bir yönde. Irak ve Suriye`deki faaliyeti devam ediyor ancak ne yazık ki bu faaliyet, iyi niyet çerçevesinde değil. İran`a şunu söylüyoruz: Gelin bu sorunu birlikte çözelim. Bunu Başbakan’ken de söylüyordum, şimdi de söylüyorum ancak İran, bu yolu izlemiyor.” ifadeleriyle bitirdi.(Yunanistan, Defence-point.gr - 27 Ekim 2014)



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor