ABD Temsilciler Meclisi, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan üyesini kınadı

ABD Temsilciler Meclisi, Gazze

ABD Temsilciler Meclisi, Filistin kökenli Meclis Üyesi Rashida Tlaib'in Gazze'de ateşkes açıklamaları nedeniyle Tlaib için sansür niteliğinde kınama kararı aldı.

ABD Temsilciler Meclisi, Filistin kökenli Meclis Üyesi Rashida Tlaib'in Gazze'de ateşkes açıklamaları nedeniyle Tlaib için sansür niteliğinde kınama kararı aldı. Karar 234'e karşı 188 oyla kabul edildi. Tlaib ise savunmasında "Susmayacağım ve sözlerimi çarpıtmanıza izin vermeyeceğim" dedi.

Cumhuriyetçi Parti'den Meclis Üyesi Rich McCormick'in teklifiyle ABD Temsilciler Meclisi'nde dün oylanan ve kabul edilen kararda, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Demokrat Parti'den Meclisi Üyesi Rashida Tlaib kınandı. Tlaib'in, 7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'e saldırısına ilişkin yalan söylemleri teşvik etme ve İsrail devletinin yıkılması çağrısında bulunma söylemlerine son vermesi istendi.

"SUSMAYACAĞIM"

Filistin kökenli ABD vatandaşı Meclisi Üyesi Rashida Tlaib ise kararla ilgili dün Temsilciler Meclisi'nde yaptığı savunma açıklamasında "Kongrede görev yapan tek Filistinli Amerikalı benim Sayın Meclis Başkanı ve benim bakış açıma burada her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Susmayacağım ve sözlerimi çarpıtmanıza izin vermeyeceğim" dedi.

"FİLİSTİNLİ VE İSRAİLLİ ÇOCUKLARIN ÇIĞLIKLARI BİRBİRİNDEN FARKSIZDIR"

"Açık konuşayım, eleştirim her zaman İsrail hükümetine ve Netanyahu'nun eylemlerine yönelik oldu. İnsanları ve hükümetleri ayırmak önemlidir Sayın Meclis Başkanı. Hiçbir hükümet eleştirinin üstünde değildir. İsrail hükümetini eleştirmenin Yahudi aleyhtarı bir düşünce olduğu ve çok tehlikeli bir emsal olduğu fikri, ülke genelinde insan hakları adına konuşan farklı sesleri susturmak için kullanılıyor" diyen Meclisi Üyesi Rashida Tlaib; "Filistinli ve İsrailli çocukların çığlıkları bana göre (birbirinden) farksızdır" dedi.

SANSÜR NİTELİĞİNDEKİ KINAMA KARARI NEDİR?

ABD Temsilciler Meclisi kurallarına göre, bir Kongre üyesinin kınanması için yapılan oylama, üyenin davranışının kamuoyu önünde kınanmasının ötesinde bir güce sahip değildir. Karar, bir meclis üyesinin Kongre'deki ayrıcalıklarını yok saymaz ya da üyeyi ihraç etmez. Kararının geçmesi için basit bir çoğunluk yeterlidir.

Kınama kararı, ABD Temsilciler Meclisi tarihinde nispeten nadirdir, tarihte sadece 25 Temsilciler Meclisi üyesi için bu kınama kararı alınmıştır ve Tlaib, 26'ncı oldu. Dünkü oylama, Kongre'nin ilk Filistin asıllı Amerikalı üyesi olan Tlaib'in kınanması için birkaç hafta içinde yapılan ikinci girişim oldu.

 

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading